Reşiţa: Ţăranii le livrează marfa reşiţenilor la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dimineaţa, la prima oră, reşiţenii îşi primesc laptele şi ouăle proaspete, la uşă, iar vânzătorii nu mai pierd timp în piaţă.

Micii fermieri din satele alăturate Reşiţei, care obişnuiau să vândă lapte în pieţele din oraş, au găsit metoda prin care să eficientizeze mica lor afacere. Astfel, în loc să plătească taxa percepută de administratorii pieţelor şi să aştepte clienţii cu laptele pe tarabă, comercianţii preferă să ducă marfa chiar la uşa cumpărătorului.

Acesta din urmă este, la rândul său, foarte mulţumit, pentru că este scutit de drumul până la piaţă. Totul este bazat pe încredere, lăptăresele lăsând sticlele dis-de-dimineaţă la uşa clientului, după un program stabilit în prealabil cu acesta, plata urmând a se face la finele lunii. Pe lângă lapte, la cerere, ţăranii mai comercializează după aceeaşi metodă ouă, brânză sau răchie.

Criza aduce şi idei bune

„În primul rând, economisim foarte mult timp. Nu mai stăm în piaţă, ci mergem la uşa omului, astfel că nu ne ia mai mult de 30 de minute. În plus, taxa de la piaţă, plus drumul, ne făcea să nu câştigăm mare lucru. Aşa e toată lumea mulţumită”, a spus Rodica Stan, o lăptăreasă din Brebu. Reşiţenii sunt şi ei foarte mulţumiţi.

„Noi luăm de la aceeaşi doamnă de doi ani. O cunoaştem deja, ştim că aduce lapte curat şi n-am avut niciodată probleme. La piaţă dacă mergi nu ştii ce cumperi, pentru că nu poţi să dai mereu peste aceeaşi persoană. La noi pe scară toată lumea cumpără de la doamna Rodica”, a spus Maria Drăgan.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite