Tărăgănare în scandalul Ispectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La concursul din 2007 au fost angajaţi 45 de pompieri
La concursul din 2007 au fost angajaţi 45 de pompieri

Acuzaţii cer amânarea procesului, pe motiv că nu au avut timp să facă rost de avocaţi. DNA a făcut publică acuzaţia cadrelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi „Doi ş-un sfert” în noiembrie, dar aceştia au mai cerut timp de analiză a dosarului. Aşadar, Judecătoria Reşiţa va lua mai târziu o decizie în acest caz.

Dosarul celor nouă cadre acuzate că ar fi favorizat mai mulţi candidaţi la ultimul concurs pentru ocuparea postului de pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Semenic” este complex şi conţine mai multe volume, astfel că este nevoie de timp pentru pregătirea apărării. Foştii şefi şi ofiţerii de la ISU vor să îşi petreacă sărbătorile în linişte, iar prima înfăţişare a procesului s-a încheiat cu o amânare. Deşi au avut suficient timp la dispoziţie ca să îşi angajeze avocaţi, mulţi dintre acuzaţi s-au prezentat în faţa instanţei cu avocaţi din oficiu. Este şi cazul fostului şef de la „Doi ş-un sfert”, Martin Trandafir. Cele nouă persoane sunt acuzate că ar fi micşorat timpii la proba sportivă şi ar fi favorizat unii candidaţi să treacă de proba sportivă.


DNA, pe poziţii


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) consideră că au dovezi suficiente pentru caz. Ei au instrumentat dosarul încă de la jumătatea lunii noiembrie, dar probele sunt adunate din 2007, atunci când a avut loc concursul pentru ocuparea celor 45 de posturi libere.
În ciuda acestui fapt, vicepreşedintele Tribunalului Caraş-Severin, Rustin Ciasc, susţine că instanţa reşiţeană va reevalua toate probele, potrivit legii. „Instanţa nu se poate atinge de concursul care a avut loc”, a declarat Rustin Ciasc. Reprezentanţii ISU „Semenic” pleacă şi ei de la prezumţia de nevinovăţie. „Cadrele acuzate de către procurorii DNA vin normal la serviciu şi îşi îndeplinesc atribuţiile. Până când instanţa ia altă decizie, pentru noi sunt nevinovaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”, Anca Balint.

Instanţa va reevalua toate probele, potrivit legii.
Rustin Ciasc, vicepreşedinte Tribunalul Caraş-Severin

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite