Tânjesc din spatele gratiilor după cele 20 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 13 tineri arestaţi preventiv de Tribunalul Gorj pentru că au păcălit o mie de americani pe site-urile de comerţ electronic urmează să mai petreacă o vreme cu cătuşe la mâini. Printre ei se numără şi doi reşiţeni, Laurenţiu Adam şi Dorian Papavă.

La propunerea procurorilor de la Crimă Organizată, Tribunalul Gorj a prelungit mandatele de arestare preventivă emise pe numele tinerilor acuzaţi de fraudă informatică,  constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave pentru o perioadă de 30 de zile. Inculpaţii nu au fost de acord şi au făcut recurs, numai că nu au avut mai multă baftă nici la Curtea de Apel Craiova. Magistraţii craioveni au respins recursul ca nefondat, astfel că, cei 13 rămân în arest şi, se gândesc, probabil, la averea care îi aşteaptă acasă.


    “În mod concret, în sarcina inculpaţilor s-a reţinut că în  perioada anilor 2009-2011, prin postarea unor anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate, au indus şi menţinut  în eroare mai mulţi cumpărători on-line, în cadrul platformelor de comerţ electronic www.eBay.com şi www.craigslist.org, cărora le-au fost transmise informaţii false cu privire la realitatea anunţurilor, modalitatea de achiziţie, plata preţului, identitatea vânzătorului. În această modalitate au fost induse în eroare aproximativ 1.000 de victime. Prejudiciul total cauzat până în prezent este de aproximativ 20 milioane de dolari”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite