Reşiţa: Conducerea TMK nu vrea turism la Văliug

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Conducerea TMK nu vrea turism la Văliug
Reşiţa: Conducerea TMK nu vrea turism la Văliug

TMK spune că a anunţat în repetate rânduri că lacurile sunt exploatate ilegal pentru deversări şi pentru potenţialul lor turistic.

Amendată cu 40.000 de lei de către Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin pentru exploatere iraţională a apei lacului Văliug, golit în toiul verii, conducerea companiei TMK, proprietara terenurilor lacului, iese la atac.

„Amenajarea Hidroenergetică Bârzava Superioară, deci inclusiv Lacul Gozna (Văliug), a fost construită exclusiv pentru producţia de energie electrică şi aprovizionarea cu apă a oraşului Reşiţa şi împrejurimi şi, ca urmare, serveşte pentru realizarea unor obiective economice din cadrul bugetului companiei TMK şi nu are destinaţie turistică. În plus, industria turistică din jurul lacului s-a dezvoltat haotic, la limita sau peste limita legalităţii”, susţine Adrian Popescu, director general Divizia Europa TMK.

Apă pentru scăldat sau pentru curent

Adrian Popescu mai spune că TMK-Reşiţa nu permite desfăşurarea pe lac a activităţilor turistice, întrucât apa din lac este utilizată pentru potabilizare şi producţia de energie electrică. Conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin spune însă că nu a solicitat TMK-ului decât să respecte cotele de exploatare aprobate. Chiar dacă exploatarea hidrografică este proprietatea TMK Reşiţa, apa este o resursă naturală a Statului Român, care impune anumite cote de exploatare, nerespectate de către combinatul reşiţean, punând în pericol sistemul de apărare împotriva inundaţiilor.

Le-am cerut să respecte programul de exploatare aprobat de Apele Române.
Gavril Dorin, director Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite