Reşiţa: Ancheta accidentului mortal de la TMK e blocată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Ancheta accidentului mortal de la TMK e blocată
Reşiţa: Ancheta accidentului mortal de la TMK e blocată

Pentru conducerea combinatului şi şeful firmei de pază, mortul este vinovat. Omul de afaceri acuzat de presa din Olt că foloseşte muncă la negru a stat de vorbă cu reporterii „Adevărul de Seară” din Reşiţa.

Patronul firmei de pază al cărei angajat s-a accidentat mortal în TMK nu s-a prezentat  pentru a da declaraţii în ancheta Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), spun reprezentanţii ITM. Mironel Drăgan a acceptat să ofere explicaţii cititorilor „Adevărul de Seară” din Reşiţa. Drăgan susţine că bărbatul care şi-a pierdut viaţa în 26 octombrie, după ce a căzut de la o înălţime de 15 metri, s-a urcat pe acoperişul clădirii din proprie iniţiativă.

Cu mâinile curate
„Camera de supraveghere pentru care bărbatul se urcase pe hală nu este a firmei de pază. Camerele sunt ale societăţii care a asigurat înainte de noi paza. Noi nu le folosim. Bărbatul care a decedat nu trebuia să urce acolo. Nu l-a trimis nimeni”, a declarat Mironel Drăgan, administratorul firmei. Referitor la ancheta ITM, omul de afaceri a susţinut că ar fi discutat cu inspectorii de muncă atunci când a fost la Reşiţa.

ITM contrazice declaraţia
„Accidentul de la TMK este în cercetare, firma este din judeţul Olt şi încă îl aşteptăm pe administrator să vină să ne explice de ce a urcat angajatul acolo”, a declarat Ioan Jura, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraş-Severin.

ITM Olt s-a implicat în dosar
Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă din Olt, bărbatul care a murit în timp ce regla o cameră de supraveghere era angajat din 7 octombrie 2009. „Bărbatul lucra pentru firma Consulting Security, din Slatina Olt. Postul său era de tehnician electronist. Această firmă are 90 de angajaţi la punctul de lucru din Caraş-Severin”, a declarat Daniel Ghiţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Olt.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite