Vizită de vis pe potecile de pădure din Cheile Nerei din Caraş-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O excursie pe trasele de pe malul apei este perfectă pentru acest final de săptămână, mai ales că pentru weekend se anunţă încălzirea vremii. Deşi temperatura cu grade puţine din cursul săptămânii s-ar putea să vă fi înfricoşat, vestea bună vine tocmai pentru finalul de săptămână.

Deşi temperatura cu grade puţine din cursul săptămânii s-ar putea să vă fi înfricoşat, vestea bună vine tocmai pentru finalul de săptămână. Meteorologii anunţă peste 20 de grade pentru sâmbătă şi duminică, aşa că, nicio alegere nu poate fi mai bună decât o drumeţie pe Cheile Nerei.


Este important să nu uitaţi cortul acasă, pentru că obiectivele pe care le puteţi vizita în zonă sunt destul de numeroase şi cer efort pentru o astfel de excursie. Un posibil traseu este prin Sasca Montană şi apoi prin Sasca Română. De aici, puteţi trece printr-un şir de tuneluri săpate în calcar până la confluenţa Nerei cu Beiul, la Podul Beiului. După cinci kilometri de drum forestier, ajungeţi la Lacul Ochiul Beiului.


„Am făcut acest traseu de mai multe ori şi nu am obosit. Am luat cortul cu noi şi înnoptam acolo unde se putea”, spune reşiţeanca Anca Ivănescu. Apa lacului Ochiul Beiului este albastră, iar temperatura ei rămâne constantă, la 7 grade Celsius, pe tot parcursul anului, indiferent de vremea de afară. 

Morile de apă de la Rudăria

Comuna Eftimie Murgu este situată în partea de sud-est a judeţului Caraş-Severin, la 80 de kilometri distanţă de municipiul Reşiţa şi 40 de kilometri distanţă de Băile Herculane. Aici turiştii pot avea parte de o zi de neuitat. Morile de la Rudăria fac parte din rezervaţia mulinologică care este compusă din 22 de mori cu o valoare inestimabilă. Ca să ajungi la sat se poate urma drumul Reşiţa – Caraşova – Bozovici. Se mai poate ajunge şi de la Băile Herculane, pe DN 70 până în comuna Mehadia şi de acolo urmează un drum de aproximativ 40 de kilometri.

Invitaţie la Zoo pentru copii şi părinţi

Cu mic, cu mare, reşiţenii pot vizita Grădina Zoologică din oraş. Poneii Ilie, Puiu şi Floarea sunt scoşi la licitaţie, iar micuţii care vor să îi revadă înainte să fie înstrăinaţi mai au o şansă, la acest sfârşit de săptămână. Reşiţenii au ocazia să se relaxeze în parcul amenajat în faţa grădinii zoologice în timp ce micuţii lor se joacă în voie. Biletul de intrare costă suma simbolică de 1 leu pentru tinerii sub 18 ani şi 2,5 lei pentru adulţi. Grădina Zoo din Reşiţa este una dintre puţinele care mai funcţionează în ţară.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite