Reşiţa: Sute de angajaţi alertaţi de gripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Sute de angajaţi alertaţi de gripă
Reşiţa: Sute de angajaţi alertaţi de gripă

Un tânăr din Bulgaria care a venit la cea mai mare fabrică din Caraş are simptome de gripă. Fabrica din Caransebeş are peste 2000 de angajaţi, iar cei care au lucrat în acelaşi schimb cu bărbatul sunt izolaţi la domiciliu până când DSP are rezultatul analizelor.  

Bărbatul suspect de gripă porcină bulversează activitatea în cea mai mare fabrică din Caraş-Severin şi alertează autorităţile. SC Alcoa Fujicura din Caransebeş are peste 2000 de angajaţi, iar tânărul, de 20 de ani, care a venit în România pentru un schimb de experienţă lucra în schimbul 3. Pe aceeaşi tură lucrau alte câteva sute de cărăşeni, angajaţi ai fabricii.

Suspiciune în tot Caraşul
„Până în momentul în care avem rezultatul analizelor, cei care au lucrat în acelaşi schimb cu bărbatul sunt izolaţi la domiciu”, a declarat Mircea Borcău, medicul epidemiolog al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului. Cei 400 de bulgari, care au venit alături de tânărul suspect că ar fi infectat cu virusul AH1N1 sunt răspândiţi în tot judeţul. Circa 100 dintre ei sunt cazaţi la un hotel din Reşiţa.
Bulgarii, care au venit pentru perfecţionare mai locuiesc, pe perioada şederii în România, la Caransebeş şi la Otelu-Roşu. Astfel că, autorităţile de sănătate ale judeţului sunt în alertă în aceste zile, pentru că numărul persoanelor care au intrat în contact cu tânărul suspect de gripă, dar şi cu ceilalţi bulgari este de ordinul miilor.

Simptome specifice gripei
Cetăţeanul bulgar care s-a prezentat ieri, la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Municipal din Caransebeş prezenta simptome ale noii gripe, cauzate de virusul AH1N1. Tânărul prezenta sângerări nazale, avea tuse seacă şi acuza probleme digestive. Bulgarul a fost izolat într-un salon de la boli contagioase, unde va sta, până când primeşte rezultatul analizelor.
„Probele recoltate sunt trimise la Institutul Cantacuzino, pentru o diagnosticare corectă”, declară Clara Isac, purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite