Resita: Supravieţuitorul carnagiului din Banat a rămas surd

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Supravieţuitorul carnagiului din Banat a rămas surd
Resita: Supravieţuitorul carnagiului din Banat a rămas surd

Părinţii lui Cristian Budaci spun prin ce au trecut când încă nu ştiau dacă fiul lor va trăi.

Părinţii lui Cristian Budaci, tânărul care se afla în maşina vitezomanului care a produs un accident cu şase morţi, au spus că l-au iertat pe şofer.

Claudiu Hauptmann, şoferul care a provocat un accident grav în urmă cu o lună, în care au murit şase oameni nevinovaţi, a fost externat. Prietenul său, Cristian Budaci, celălalt supravieţuitor al accidentului a stat mai mult în spital, dar a fost externat şi el. A suferit o operaţie la bazin şi la mână şi este în afara oricărui pericol. Potrivit medicilor, Cristian Budaci o să îşi revină, dar nu va mai auzi cu urechea dreaptă după ce i s-a fisurat timpanul. „O să îşi revină încet, încet. A fost greu mai ales la început, dar acum este în recuperare”, a spus Ismina Popovici, mama băiatului, care i-a stat la căpătâi zi de zi, timp de o lună de spitalizare.

Şocul a provocat uitare

Părinţii lui Cristian Budaci au povestit şi că şoferul care a condus în momentul accidentului a fost externat mai devreme, înaintea fiului lor. De acasă, de la Reşiţa, Claudiu Hauptmann a vorbit la telefon cu prietenul său pe care l-a dus în pragul morţii. „Au vorbit foarte puţin. Au întrebat fiecare ce mai face şi s-au încurajat. Cristi i-a spus să fie tare. Despre accident nu au vorbit nimic”, a mai spus Ismina Popovici.

Aceasta a mai precizat că fiul ei nu-şi aminteşte în ce condiţii s-a produs accidentul, iar ultimele lui imagini sunt cele de când urcau podul de la Voiteni, în drum spre Reşiţa. După aproximativ cinci kilometri a avut loc accidentul cumplit. Mama lui Cristian Budaci a mai spus că nu va face plângere penală împotriva lui Claudiu Hauptmann şi a familiei lui, mai ales că familia Hauptmann s-a interesat de băiat.

„Au fost de nota 10. Ne-au sunat tot timpul şi ne-au întrebat dacă e nevoie să ne ajute cu bani sau cu orice altceva. Nu avem nimic de reproşat din punctul acesta de vedere”, a spus tatăl vitreg al băiatului, Adrian Popovici. Costurile operaţiei la care a fost supus Budaci au fost destul de ridicate, proteza de la bazin a costat 3.500 de lei, iar operaţia de la mână, 900 de lei.

Cristian Budaci se întoarce pe motor

Supravieţuitorul carnagiului din Banat este pasionat de motocicletele enduro. „A căzut o dată şi s-a lovit destul de rău. Nu am mai vrut să îl las, dar când şi-a revenit tot l-am lăsat”, a povestit mama băiatului. „După accident mi-a spus să vând motorul. Când şi-a mai revenit şi am venit la el la spital m-a întrebat de motor şi a spus să nu îl mai vând”, a adăugat Adrian Popovici.

Şoferul vitezoman şi-a sunat prietenul
care a scăpat cu viaţă din accident pentru a vedea cum se simte

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite