La început de an, studenţii reşiţeni pot să meargă la muncă în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii pot munci ca ospătari
Studenţii pot munci ca ospătari

Angajatorii nemţi caută studenţi pentru periaoada de vară. Domeniile în care sunt oferite locurile de muncă sunt: hotelier, gastronomie clasică sau de tip fast-food, industrie uşoară sau menaj. Ofertele de muncă sunt bine plătite,un student poate căştiga până la 3.000 de euro.

Tinerii care doresc să nu mai depindă de părinţi pot să câştige câteva mii de euro în doar trei luni. Pentru aceasta ei nu trebuie decât să cunoască bine limba germană şi să fie înscrişi la o facultate de stat, sau particulară acreditată. Selecţia tinerilor interesaţi de astfel de joob-uri se face la Bucureşti, începând cu data de 6 ianuarie, la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (A.M.O.F.M). „ Una dintre condiţiile de participare este ca vârsta celor interesaţi să lucreze în Germania să fie cuprinsă între 18 – 35 ani.Depunerea dosarelor şi susţinerea testului de limba germană va avea loc în perioada 06–20 ianuarie 2010, orele 10.00–15.00, la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, din strada Spătarul Preda nr.12, sector 5, Bucureşti, etaj 2, camera 22”, a declarat Ana Toma, directorul coordonator al Agenţiei pentru Ocuparae Forţei de Muncă din Caraş-Severin.


Documentele necesare

Studenţii care sunt interesaţi de plecare, dar şi de un câştig de aproximativ 1.000 de euro pentru o lună, trebuie să pregătească o serie de acte. Documentele pe care trebuie să le conţină dosarul sunt: copia actului de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni);
opţional, copie a paşaportului (cu o valabilitate de minim 6 luni), adeverinţă de la facultate în care să se specifice anul de studii şi ce tip de cursuri urmează (tipizat facultate), adeverinţă de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat precum si instructiunile de completare se găsesc pe site-ul A.M.O.F.M. Bucuresti, www.bucuresti.anofm.ro),  dovada acreditării, în cazul unei facultăţi particulare, copie de pe foaia matricolă, dar şi o recomandare de la unul din profesorii de la facultate. Mai sunt necesare trei poze tip paşaport şi o copie a carnetului de conducere, dacă este cazul.

Detalii suplimentare pot fi obţinute la numerele de telefon 021.316.55.08, 021.316.81.42, 021.316.92.50, interior 233 sau 0758.102.129.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite