Studenţii moldoveni care învaţă la Reşiţa votează astăzi pentru schimbare la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii moldoveni s-au integrat foarte bine alături de studenţi românii
Studenţii moldoveni s-au integrat foarte bine alături de studenţi românii

Aproximativ 10 studenţi din Republica Moldova îşi vor exprima votul pentru o deschidere mai mare spre Uniunea Europeană. Tinerii studiază în oraşul de pe Bârzava pe baza unui program guvernamental. Aceştia sunt subvenţionaţi pentru a studia la universitatea din Reşiţa.

Tinerii care studiază la Univerisitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa se află chiar în acest moment la secţia de votare amenajată în incinta Colegiului Naţional de Artă Ion Vidu, din Timişoara. Studenţii speră ca votul lor să aducă o schimbare.

“Acum mă îndrept spre secţia de votare. Suntem în jur de 11 colegi. Poate prin acest vot vom avea o colaborare mai bună a ţării mele cu România”, a spus pentru Adevărul de Seară Nicoleta Stînca o studenţă din Republica Moldova. Moldovenii sunt mulţumiţi de condiţiile pe care ţara le oferă şi îşi doresc să rămână în România, însă aceştia consideră că votul lor este important pentru Republica Moldova.

 În România, cetăţenii Republicii Moldova au la dispoziţie opt secţii de votare: în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Galaţi şi Constanţa.



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite