Reşiţa: Studenţii dau o mână de ajutor funcţionarilor publici din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 450 de studenţi de la Universitatea „Eftimie Murgu”, din Reşiţa, fac practică pe perioada verii în mai multe instituţii de stat din oraş.

Funcţionarii publici beneficiază câteva luni de mai multe „mâini drepte” pe care le pot folosi ca să-şi îmbunătăţească activitatea, mai ales în relaţiile cu publicul.

Pregătiţi să lucreze eficient în viitor

Tinerii au ajuns să muncească în Consiliul Judeţean Caraş-Severin, în Primăria Reşiţa sau în Prefectura Caraş-Severin prin intermediul unui proiect care le oferă studenţilor interesaţi posibilitatea să înveţe secretele muncii de funcţionar, chiar la faţa locului.

„Este un proiect care se întinde pe durata a 22 de luni, mai exact, din 1 aprilie 2009 până în 31 ianuarie 2011. Studenţii noştri fac practică la instituţii publice cum ar fi Consiliul Judeţean şi Prefectura Caraş-Severin, Primăria Reşiţa, dar şi UCM Reşiţa sau în câteva hoteluri din Băile Herculane”, a spus Doina Rada, manager de proiect. „Este o idee foarte binevenită, mulţi dintre tineri fiind foarte bine pregătiţi din punct de vedere teoretic, dar cu partea practică stau mai puţin bine”, a spus Eugen Mladin, student al universităţii reşiţene.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite