Reşiţa: Studenţii întorc spatele burselor străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Studenţii întorc spatele burselor străine
Reşiţa: Studenţii întorc spatele burselor străine

Doar 13 tineri de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa au optat pentru o bursă ERASMUS. Tinerii care învaţă în oraş sunt dezinteresaţi să plece în străinătate, deşi primesc casă, masă şi bani de buzunar.

Oportunitatea de a studia în ţări precum Franţa, Italia, Germania sau Grecia nu este atrăgătoare pentru studenţii din Reşiţa.  Dintre cele 49 de locuri pe care universitatea le-a pus la dispoziţia tinerilor doar 13 au fost ocupate. „Din păcate, numărul celor interesaţi să obţină bursă în străinătate a scăzut faţă de anii anteriori. Bursele ERASMUS sunt pe o perioadă de trei sau de şase luni.
Studenţii pot opta pentru 16 universităţi. Ei primesc între 550 şi 1.000 de euro pe lună”, a spus Andrada Mănescu de la Biroul pentru Promovare Comunitară. 

Slab pregătiţi
„Ce mai mulţi sunt slab pregătiţi şi nu mai învaţă. Ei se limitează doar la promovarea anului şi nici nu cunosc o limbă străină”, a explicat Alexandru Coreştiuc, student la UEM din Reşiţa. Tânărul crede că acesta este adevăratul motiv pentru care studenţii nu accesează programul.
„Am ales să merg în Franţa pentru că vreau să fac o comparaţie cu nivelul de pregătire al străinilor. Pentru specializarea mea, Franţa a fost cea mai apropiată ţară, ca să studiez. Am trecut uşor de testele de limbă, puţin mai dificil a fost la informatică”, a spus Alexandru Coreştiuc, unul dintre puţinii studenţii care au optat pentru bursă. La anul, Alexandru pleacă să studieze ingineria economică, într-un oraş de lângă Paris.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite