Studentele reşiţene s-au prezentat onorabil la lecţia de handbal spectacol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţencele au jucat o repriză de la egal la egal cu campioanele de la Oltchim
Reşiţencele au jucat o repriză de la egal la egal cu campioanele de la Oltchim

Reşiţencele au jucat o repriză de la egal la egal cu campioanele de la Oltchim. Universitatea a fost învinsă la o diferenţă de 15 goluri de cea mai bună echipă a României, dar evoluţia bănăţencelor a fost remarcată chiar şi de oaspete.

Venirea campioanelor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea la Reşiţa, pentru meciul cu Universitatea, din ultima etapă a turului Ligii Naţionale de handbal feminin, a umplut Sala Polivalentă. Studentele lui Florin Pera nu şi-au făcut mari speranţe înaintea jocului cu “naţionala României”, dar şi-au propus să se agate de fiecare minge şi să dea o replică bună echipei care, anul acesta, ţinteşte finala Champions League. Şi, în multe momente ale întâlnirii, chiar au reuşit.

Replică dârză
    Marcate de numele adversarelor din teren, printre care Ionela Stanca, Iulia Puşcaşu, Cristina Neagu, Ramona Maier, Valeria Beşe, Adina Meiroşu, Oana Manea sau Patricia Vizitiu, studentele au început timorat. Asta şi din cauza presiunii create de cei peste 1.500 de spectatori care a apăsat pe umerii lor, fiind pentru prima dată când au jucat în faţa unei asistenţe atât de numeroase. Oltchim a condus cu 4-0, iar Universitatea a avut nevoie de ceva mai mult de zece minute până să înscrie primul gol. Paula Teodorescu a început apoi să prindă tot mai bine şi, împinse de la spate de un public fantastic, reşiţencele au găsit tot mai des drumul spre gol, astfel că, la jumătatea primei reprize, avantajul campioanelor se diminuase la numai un singur gol. Muştruluite serios de pe margine de Radu Voinea, oaspetele au aruncat mai serios spre poarta reşiţeană şi au majorat imediat diferenţa, 14-10, scorul primei reprize.

Aprecieri de la Radu Voinea
Studentele s-au ţinut destul de bine şi în prima parte a reprizei secunde, după care au căzut, iar Oltchim a înscris cu mare lejeritate ori de câte ori i s-a ivit ocazia. Diferenţa de valoare dintre cele două echipe era tot mai evidentă, iar sirena a consfinţit o victorie categorică a vâlcencelor, 36-21, aplaudată la scenă deschisă de spectatorii reşiţeni, deveniţi fini cunoscători ai handbalului. Tehnicianul de pe banca Oltchimului, Radu Voinea, a avut numai cuvinte de laudă la adresa Universităţii. “Aş vrea să felicit echipa din Reşiţa care a făcut un meci foarte bun. Din păcate, nu palmaresul joacă pe teren. Oltchim, prin valorile individuale impresionează, dar, la ora actuală, totul se joacă pe teren. Am jucat în faţa unui public minunat, de mult n-am mai fost primiţi cu atâta simpatie”, a spus Voinea. Acesta a ţinut să remarce şi aportul lui Florin Pera la ceea ce înseamnă astăzi Universitatea. “Vreau să-l felicit pe colegul meu care face o treabă nemaipomenită şi sunt convins că, un asemenea joc, la care se daugă o atmosferă extraordinară, va face ca Universitatea să-şi realizeze obiectivele”, a adăugat fostul mare handbalist.

Pera, mulţumit de prima jumătate a campionatului
Antrenorul Universităţii, profesorul Florin Pera, a recunoscut superioritatea Oltchimului. “Campionii întotdeauna ştiu să vorbească, atât la înfrângere, cât şi atunci când înving la o diferenţă de 15 goluri. Îi mulţumesc domnului Voinea pentru cuvintele frumoase. Oltchim a fost net superioară, dar noi am încercat să dăm o replică bună. Am avut un început de joc mai timorat, poate şi din cauza emoţiilor că am întâlnit un adversar atât de titrat, poate şi din cauza presiunii publicului care a apăsat pe umerii fetelor, dar apoi am reuşit să ne remontăm, iar până la pauză am jucat destul de bine. Valoarea şi experienţa jucătoarelor de la Oltchim au majorat diferenţa, dar de la astfel de meciuri ai ce învăţa. Am pierdut un singur meci acasă, cel cu Oltchim, ceea ce mă mulţumeşte”, a declarat Pera.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite