Hotelierii cărăşeni, la un pas de faliment din cauza turiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indiferent de ofertele hotelierilor, cărăşenii au optat să-şi petreacă concediile în altă parte decât în judeţ sau chiar să stea acasă. Cel puţin aşa arată datele Direcţiei Judeţene de Statistică. Luna iulie a acestui an a înregistrat o scădere de 14,6% faţă de aceeaşi lună a anului precedent.

De exemplu, pensiunile din zona Poiana Mărului au fost vizitate mai mult de bucureşteni. „Cel mai mult se practică cazările la sfârşit de weekend. Avem clienţi din toată ţara, sunt mulţi care vin şi de la Bucureşti”, a spus Carmen Bărbulescu, administratorul unui pensiuni. Singura staţiune balneară din judeţ, Băile Herculane a avut mult de suferit din cauza vânzărilor mai multor hoteluri, din cauza unor datorii mai vechi. Cu toate acestea municipalitatea speră ca situaţia să se schimbe în sezonul estival de anul viitor. „Au fost mai multe executări silite, iar noii proprietari de hoteluri sunt nevoiţi să modernizeze imobilele lăsate în paragină“, spune Nicuşor Vasilescu, primarul oraşului Băile Herculane.

Demne de vizitat
Lacurile din comuna Dognecea sunt destinaţia preferată a multor timişoreni, care deja au pus stăpânire pe casele scoase la vânzare. Turiştii se pot bucura de pensiunea amplasată pe marginea lacului şi de plimbări la lacul cu nuferi, protejaţi prin lege. 150 de lei costă o cameră cu două paturi, pentru o noapte. Cei care iubesc caii pot opta pentru o plimbare ecvestră la preţul de 30 de lei pe oră. Hidrobicicletele şi bărcile nu lipsesc din dotare. La poalele munţilor Ţarcu, Poiana Mărului este, poate, cea mai dezvoltată zonă, datorită exploziei remarcabile de pensiuni, astfel că turiştii au de unde alege.    

 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite