Staţiunea Băile Herculane renaşte în plin sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Perla Banatului” revine la viaţă încet, dar sigur, ruinele din anii trecuţi aflându-se în proces de modernizare. În primul weekend al lunii august, nicio cameră din pensiunile din Băile Herculane nu a rămas neocupată.

Mass-media a prezentat ani la rând situaţia dezastruoasă în care a ajuns „Perla Banatului”, cea mai veche staţiune balneară din ţară, ca urmare a privatizării acesteia din 2001 şi a preluării tuturor obiectivelor importante ale acesteia de către omul de afaceri Iosif Armaş. Semnalele de alarmă au avut până la urmă efect, chiar dacă, târziu, când cele mai multe dintre hotelurile care au ajuns pe mâna lui Armaş au fost declasificate, iar clădirile din centrul istoric au început să se prăbuşească.

Imaginea staţiunii s-a schimbat semnificativ începând din acest an, când autorităţile locale au convins Ministerul Turismului că de o staţiune cu asemenea renume nu merită să se aleagă praful. Implicarea ministerului în renaşterea staţiunii i-a impulsionat şi mai tare pe oamenii de afaceri care au început să investească în pensiuni cochete sau în reabilitarea hotelurilor de care Armaş şi-a bătut joc. Hotelurile Roman sau Diana au scăpat de paragină şi şi-au deschis din nou porţile pentru turişti, chiar dacă nu la capacitate maximă.

Clădirile din centrul istoric au intrat într-un amplu proces de reabilitare, astfel că, în câţiva ani, staţiunea ar putea să-şi recapete faima de odinioară. În prezent se lucrează la un centru medical de cel mai înalt nivel şi se fac demersurile necesare pentru ridicarea unui aquaparc pe Platoul Coronini, cunoscut pentru spiralele MISA. Aşa se explică şi numărul record de turişti din weekendul recent încheiat, când nicio pensiune nu a mai avut vreo cameră liberă.

Turiştii vin pentru efectul apei termale, nu pentru lux
„Vin în fiecare an la Herculane. Am mai fost şi la Sovata, şi la Felix, dar toţi cei care vin la Herculane spun că se simt bine după câteva zile de tratament aici. Staţiunea nu arată aşa rău cum se tot vorbeşte”, a declarat Ştefan Herdea, un turist din Alba Iulia. „În acest weekend, toate camerele pensiunii noastre au fost ocupate. De obicei, în luna august avem aproape totul rezervat. Noi ne-am străduit să oferim condiţii dintre cele mai bune clienţilor noştri, posibilităţi diverse de distracţie, deşi majoritatea vin pentru apa termală”, a spus Carmen Drăgan, administrator de pensiune.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite