Reşiţa: Staţia de ambulanţă face apel de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalul medical al Serviciul de Ambulanţă Reşiţa stă într-o mizerie de nedescris.

Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea angajaţii Serviciului de Ambulanţă Reşiţa arată ca după bombardament şi, într-o bună zi, nu ar fi exclus ca tocmai cei care răspund acum la 112 să fie nevoiţi să formeze numărul de urgenţă. În interior, pereţii se coşcovesc, iar uşile încăperilor şi mobilierul sunt mai bătrâne decât cel mai vârstnic angajat.

A fost şi mai rău

Sorin Madina, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin spune că lucrurile au stat chiar şi mai rău de atât. „Clădirea în care ne desfăşurăm activitatea aparţine Consiliului Judeţean, astfel că, noi nu avem voie să facem investiţii, doar întreţinere. Au fost făcute adrese către dânşii pentru reabilitare, chiar anul trecut. Ne-au ajutat cu o centrală termică, pentru a avea apă caldă şi căldură şi ne-au făcut acoperişul, ca să nu mai plouă. Dar să ştiţi că la Anina stăm şi mai rău”, a spus Madina.

Lipsesc dotările

În ceea ce priveşte parcul auto, reprezentantul Ambulanţei spune că judeţul Caraş-Severin stă destul de bine. La dotarea cu echipamentele necesare personalului medical însă, ar fi unele neajunsuri. „Avem 38 de ambulanţe în tot judeţul. Dintre acestea, trei sunt de tip C, adică maşinile cele mai dotate din punct de vedere al aparaturii medicale, pe care lucrează asistenţa medicală de urgenţă şi terapie intensivă. Mai avem 21 de tip B1, care asigură asistenţa medicală de urgenţă şi 14 de tip A1 şi A2, adică maşini de transport şi servicii medicale neasistate”, a mai spuns Madina.  Angajaţii de la ambulanţă au şi alte motive strict personale să se plângă. De anul acesta ei pleacă acasă cu lefuri mult mai mici.

Cum i-au ars la buzunare

„S-a sistat plata salariului de merit şi, la orele suplimentare, s-a dispus compensarea lor cu timp liber corespunzător”, a mai explicat Madina. Aceasta nu e singura problemă, din cauza faptului că personalul este insuficient, oamenii nu se pot bucura nici măcar de orele suplimentare de odihnă.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite