Reşiţa: Start la goana după manuale (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Start la goana după manuale (GALERIE FOTO)
Reşiţa: Start la goana după manuale (GALERIE FOTO)

Părinţii elevilor fac turul librăriilor pentru a căuta manuale tipărite de anumite edituri.

Marea cheltuială a părinţilor care au copii de şcoală continuă şi astăzi, la o săptămână după începerea cursurilor. După ce le-au cumpărat micuţilor creioane, pixuri şi caiete, acum reşiţenii dau turul librăriilor în căutarea manualelor. 

„Fetiţa a primit la şcoală manuale. Spre surprinderea mea arată chiar foarte bine. Nu trebuie să înlocuiesc nimic, dar trebuie să căutăm alte manuale pentru română şi engleză. Profesoarele au cerut editura Humanitas. Fiecare cere ce consideră că este mai bun”, a explicat Maria Fugaciu, mama unei eleve de clasa a V-a.

16 lei Abecedarul

Vestea bună pentru părinţi este că librăriile au rafturile pline de manuale. Acestea sunt pentru clasele I-VIII, pentru liceele teoretice, dar şi pentru şcolile de arte şi meserii. Nu lipsesc nici caietele speciale, cele de abilităţi practice, fişele de evaluare, culegerile de probleme sau memoratoarele.

„Noi am primit manuale de acum două săptămâni. Avem cinci edituri. Un manual costă între 10 şi aproape 20 de lei”, a spus Alina Marcu, şefa unui raion cu rechizite.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş explică „fiţele” profesorilor la manuale prin faptul că aceştia au loturi incomplete de cărţi şcolare.  „Unii profesori cer anumite edituri pentru că manualele unei clase sunt diferite, iar astfel vor învăţa toţi elevii după acelaşi tip de manual”, a declarat Nicolae Grindeanu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Caraş-Severin.

După ce au cheltuit cel puţin 200 de lei pentru caiete, ghiozdan şi hăinuţe, părinţii vor scoate din buzunar încă 16 lei, dacă Abecedarul primit la şcoală nu este pe placul învăţătoarei, sau 21 de lei pentru matematica de clasa I.

Cartea de engleză pentru clasa I costă 14 lei, iar o culegere de matematică, 13 lei. Caietele speciale costă între 6 şi 10 lei, iar un memorator, 4 lei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite