Reşiţa: Spaţiile de joacă refăcute se înmulţesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Spaţiile de joacă refăcute se înmulţesc
Reşiţa: Spaţiile de joacă refăcute se înmulţesc

Micuţii din Reşiţa, dar şi părinţii sau bunicii lor au acum mai multe opţiuni când doresc să iasă la aer.

Opt spaţii de joacă au fost amenajate în municipiul Reşiţa. Asta pentru că locurile de joacă erau o problemă mare în oraş. Părinţii s-au plâns că parcurile sunt aglomerate, mai ales la sfârşit de săptămână. Erau nemulţumiţi şi de faptul că majoritatea leagănelor şi toboganelor pentru copii sunt degradate, ele fiind un pericol pentru cei mici. Vara nu a trecut fără ca sesizările cetăţenilor să fie luate în considerare. Lucrările au început după venirea verii, iar în prezent se mai lucrează la finisarea câtorva dintre ele.

Peisaje de poveste


Spaţiile de joacă nu au fost doar refăcute. În locul vechilor leagăne s-au creat ţarcuri cu nisip şi decoruri din lemn care par rupte din poveste. În parcul Cărăşeana din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, de exemplu, a fost amplasat un vapor din lemn şi tobogane în formă de căsuţă. Un lucru nou îl reprezintă şi cele două foişoare pentru vârstnici, create în spirit antic, amplasate în parcul de la Intim.

„Până acum s-au investit în jur de 10.000 de lei numai pentru mobilier. Asta pentru că spaţiile existau, fiind nevoie doar de reamenajarea lor. Mobilierul a fost adus tocmai de la Oradea”, a spus Cornelia Burileanu, funcţionar în cadrul primăriei. Părinţii şi bunicii care şi-au adus micuţii în noul parc au fost mai mult decât încântaţi de decor. “Sunt deosebite. Vaporaşul acesta este foarte atractiv şi se vede că cei mici sunt încântaţi de toate căsuţele şi decorurile acestea din lemn”, a spus Viorica Tomoioagă, o bunică din Reşiţa.

Fiecare cartier are un spaţiu de joacă

Noile spaţii de joacă sunt astăzi amplasate în locaţii ca Aleea Tuşnad, Bulevardul A.I. Cuza, la Gara de Sud, în Moroasa, în spatele singurei cofetării din zonă, pe strada Pop Telecan, pe Bulevardul Muncii şi în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite