Reşiţa: Sparg puşculiţele ca să-şi izoleze casele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Sparg puşculiţele ca să-şi izoleze casele
Reşiţa: Sparg puşculiţele ca să-şi izoleze casele

Doar două asociaţii de locatari au primit subvenţii de la Primăria din Reşiţa, celelate asociaţii preferă să contracteze firme private.

Zeci de apartamente din Reşiţa au fost izolate în această perioadă dificilă din punct de vedere financiar. Reşiţenii apelează la astfel de investiţii pentru a reduce, cu până la 20 la sută, cheltuielile pentru încălzire şi, totodată, pentru a schimba aspectul exterior al blocurilor.

„Aşteptăm zilele acestea să înceapă şi la noi lucrările. Din câte am înţeles, mai au puţin şi termină la scara de lângă noi. Asociaţia noastră de locatari a contactat o firmă privată pentru izolaţii. Aceştia lucrează repede. Deşi este o sumă destul de ridicată şi poate cei mai mulţi apelăm la economii, mai bine ne gospodărim singuri. Banii îi achităm proporţional cu derularea lucrărilor”, a spus Marcel Ignat, un locatar de pe Strada Făgăraşului Numărul 21.

Contracte pe timp de criză

Proprietarii apartamentelor din municipiul de pe Bârzava  apelează la firme specializate pentru aceste lucrări. „Proprietarii care au posibilitatea să îşi izoleze apartamentele sunt foarte puţini. Majoritatea nu dispun de aceste sume. Sunt destul de ridicate preţurile. Noi am contactat o firmă privată care lucrează foarte bine. Un metru pătrat costă aproximativ 55 de lei. Costurile unei familii pentru o astfel de lucrare variază între 2.000 de lei şi 3.000 de lei, în funcţie de suprafaţă”, a spus Lucian Ionescu, preşedintele unei Asociaţii de Locatari. 

Cele mai avantajate sunt firmele de construcţii care se ocupă cu izolaţii exterioare.
„În această perioadă avem lucrări în cartierul Govândari. Sunt foarte multe cereri. Până în acest moment au fost finalizate opt blocuri. Avem deja precontracte semnate şi pe anul viitor”, a spus Samuel Barbu, administratorul unei firme de construcţii.


Fără subvenţii de la stat pentru reparaţii


„În acest an s-a finalizat lucrarea unui bloc din Piaţa 1 Decembrie 1918 iar din septembrie va începe reabilitarea unui bloc de pe Aleea Tineretului. Doar aceste două asociaţii de locatari au primit fonduri de la Primăria Reşiţa”, a declarat Liviu Timofte, directorul executive al Direcţiei de Patrimoniu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite