Şpăgarii de la Hyperion stau în carantină la penitenciarele din Arad şi Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicoleta Gumă, Gheorghe Stancu şi Eugen Tacotă învaţă cum să se adapteze mai uşor vieţii de penitenciar. Arestaţi în cazul de corupţie de la Facultatea Hyperion din Caransebeş, cei trei sunt monitorizaţi de psihologi şi nu au motive să se plângă de ceva.

Reţinuţi şi arestaţi preventiv pentru trafic de influenţă, luare de mită şi complicitate la dare şi luare de mită, profesorul universitar de Drept Civil şi membru în Comisia de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion şi al Comisiei de etică şi deontologie profesională a aceleiaşi universităţi, Gheorghe Stancu, şi coordonatorul Centrului Tutorial Caransebeş, Nicoleta Gumă, au dat viaţa de lux, asigurată de studenţii fabricaţi de ei, pe rigorile vieţii de după gratii. Gumă şi Stancu sunt însoţiţi în arest de Eugen Tacotă, student în anul terminal al Facultăţii de Drept, care a intermediat darea şi luarea de mită. Toţi trei se află acum în carantină, Nicoleta Gumă la Penitenciarul Arad, iar Stancu şi Tacotă la cel din Timişoara. Până acum, cu toţii suportă bine starea de detenţie.


Asistaţi de psihologi
    “Nicoleta Gumă se află în perioada de carantină şi desfăşoară activităţile specifice pentru această perioadă. Se încadrează în programul instituţiei şi nu are probleme de adaptare la condiţiile de detenţie. Nu a solicitat sa fie consultată de un psiholog şi nici nu a formulat altfel de solicitări, dar, fiind în perioada de carantină, în activităţile prevăzute să se desfăşoare în această perioadă, este şi monitorizarea persoanei privată de libertate de către psihologul unităţii”, a declarat subinspector Eduard Magold, purtator de cuvânt al Penitenciarului Arad.
Gheorghe Stancu şi Eugen Tacotă se descurcă şi ei destul de bine în arest. ”Cei doi au acelaşi program ca şi celelalte persoane nou depuse în penitenciar, nu beneficiază de un tratament preferenţial. În prezent, ei sunt incluşi în programul de adaptare la starea de detenţie. Li se fac evaluări de ordin emoţional, educaţional sau psihologic. Acest program are o durată de 21 de zile, perioadă în care li se identifică toate nevoile. Sunt vizitaţi de familii şi nu au făcut nicio solicitare deosebită până acum”, susţine comisarul Florin Şerpe.


“Stancu şi Tacotă se adaptează bine stării de detenţie. Nu au depresii, deşi este foarte scurt timpul ca să-mi fac o idee despre cum vor suporta detenţia. Până în momentul de faţă putem spune că s-au adaptat”,

Florin Şerpe, director Penitenciarul Timişoara

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite