Şomerii reşiţeni apelează disperaţi la cursuri de recalificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disponibilizările din acest an au lăsat reşiţenii fără locuri de muncă şi cu un şomaj de nimic. Cursurile de recalificare sunt luat e cu asalt de reşiţenii care speră ca după lunile de curs să îşi poată găsi un job care să le asigură un venit decent.

În ciuda vremii nefavorabile, Elena Boţoagă, de 53 de ani merge până în cartierul marginea pentru a ajunge la cursul de recalificare de frizer, coafor, manichiurist. În luna martie, femeia a rămas fără loc de muncă, după 13 ani lucraţi la o firmă de confecţii. „Am rămas fără loc de muncă şi am intrat în şomaj. După tăieri am rămas cu 460 de lei. Am ales să învăţ o nouă meserie poate totuşi îmi voi găsi un loc de muncă“, spune Elena.

Femeia are deja cinci calificări, dar nu a găsit niciun loc de muncă. „Am lucrat şi în comerţ, dar am şi alte calificări, dar degeaba. După ce primesc şomajul, rămân fără un ban în buzunar, norocul meu este că unul dintre băieţii mei lucrează în străinătate şi mă mai ajută. Nu ştiu ce voi face după ce se termină perioada şomajului“, a mai spus Elena Boţoagă.

Femeia a ales recalificarea pentru că totuşi speră să îşi găsească un job, în ciuda vârstei pe care o are. „Cei mai mulţi dintre angajatori fug de cei trecuţi de o anumită vârstă, dar eu mai am zece ani până la pensie. Ce aş putea să fac?“, spune femeia disperată.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite