Reşiţa: Şomerii se fac bucătari pe bani europeni (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Şomerii se fac bucătari pe bani europeni (GALERIE FOTO)
Reşiţa: Şomerii se fac bucătari pe bani europeni (GALERIE FOTO)

Centrul de calificare al şomerilor a fost dotat cu aparatură ultra-modernă, iar şomerii au început practica.

Tinerii care vor lucra ca şi ospătari sau bucătari au şansa de a învăţa meserie folosind aparatură profesională. Aceasta a fost achiziţionată printr-un proiect PHARE. Cei 60 de tineri şomeri care se iniţiază în viitoarea meserie au fost încântaţi în momentul în care au văzut laboratorul complet utilat.

„M-am hotărât să vin la acest curs pentru a mă putea angaja mai uşor în domeniu. Am lucrat, ca ospătar, patru ani în Italia, dar şi aici. Cu toate acestea cred că este foarte bine să am şi o diplomă. Ceea ce a fost adus la noi la laborator este similar aparaturii pe care am folosit-o în Italia”, a spus Adnana Gheju, o tânără care doreşte să devină ospătar calificat.

Proiectul pentru dezvoltare turistică

Şomerii nu mai sunt obligaţi să facă turul oraşului pentru a învăţa meseria. „ Acum se face şi partea teoretică, dar şi cea practică aici, la Centrul de calificare, iar pregătirea este mult mai bună. Cursanţii făceau practica la diverşi agenţi economici cu care aveam contracte”, a explicat Liliana Linţa, şef al Centrului de calificare şi manager de proiect.

Acest proiect a fost scris în ideea de calificare a personalului pentru serviciile din turism. „Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin derulează proiectul «O şansă în plus turismului cărăşan» finanţat de UE şi Guvernul României. Acest proiect, derulat pe o perioadă de 12 luni, are drept obiectiv general consolidarea capacităţii de a furniza servicii de formare profesională pentru şomeri”, a explicat Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al AJOFM.


Program de formare profesională
Valoarea totală a proiectului este de peste 87.700 euro. Suma solicitată de la UE este de peste 77.000 de euro, iar contribuţia Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă este de peste 10.300 de euro. În cadrul acestui proiect se derulează trei programe de formare profesională: două în meseria de  bucătar şi unul în meseria de ospătar.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite