Reşiţa: Şomerii vor bacşiş de chelner

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de persoane s-au înscris la cursuri de ospătar sau bucătar, cursuri de calificare organizate de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, print-un program PHARE.

Angajaţii care vor lucra în servicii turistice vor fi bine instruiţi. Proiectul „O şansă în plus turismului cărăşean” are ca obiectiv  principal  două  programe de formare profesională în meseria de bucătar,  care cuprinde calificarea unui număr de 60 de şomeri şi un program de calificare în meseria de ospătar cu specializarea barman care vizează  20 de şomeri. „Până în acest moment sunt înscrise 14 persoane pentru a urma cursuri de ospătar şi 21 pentru cel de bucătar. Pentru meseria de ospătar mai sunt şase locuri disponibile, iar pentru cea de bucătar aproximativ 20”, a spus Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al AJOFM.

Proiectul de recalificare a şomerilor este destinat celor care au vârsta cuprinsă între 16 şi 24 ani şi care beneficiază de ajutor de şomaj de cel puţin şase luni. În program pot fi cuprinşi şi şomerii care au mai mult de un an de şomaj şi care au între 25 şi 64 de ani. Valoarea totală a proiectului este de aproape 90.000 de euro.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite