Reşiţa: Şomerii reşiţeni se înghesuie la calificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disponibilizările masive care au avut loc în firmele reşiţene, îi determină pe oameni să se orienteze către alte profesii. Aceştia se înscriu la cursuri de calificare pentru a avea o şansă în plus la angajare.

Cursurile de calificare şi recalificare care se organizează la Centrul de Formare Profesională din cadrul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) sunt solicitate. Peste 360 de persoane s-au înscris deja, de la începutul acestui an, la cursurile de formare profesională care se organizează aici. Pe tot parcursul anului trecut, AJOFM, a calificat peste 700 de persoane. Certificatele de calificare şi certificatele de absolvire ale cursurilor organizate de A.J.O.F.M au recunoaştere naţională, dar şi internaţională. Centrul este autorizat pentru a organiza cursuri în următoarele meserii: operator calculator electronic si reţele, inspector resurse umane, contabil, ospătar(chelner)vânzător în unităţi alimentare, barman, bucătar, lucrător în comerţ, bucătar, zidar-pietrar-tencuitor, frizer-coafor-manichiură, pedichiură, operator confecţioner industrial şi electrecian confecţioner industrial. Pentru şomeri aceste cursuri sunt gratuite.

Pregătirea este asigurată de specialişti

Pentru meseriile care se organizează prin Centrul de Formare, pregătirea teoretică se desfăşoară în sălile de curs ale Centrului, fiind asigurată de specialişti şi cadre didactice cu experienţă în domeniu, iar pentru cursurile care se desfăşoară prin furnizorii autorizaţi, cu care AJOFM încheie contracte de servicii de formare profesională, atât pregatirea teoretică, dar şi pregatirea practică sunt asigurate de aceştia sub supravegherea specialiştilor din cadrul Centrului de Formare Profesională. Pentru luna iunie, va începe un curs de electrician la Reşiţa, bucătar la Caransebeş şi operator calculator la Moldova Nouă. Dosarele se pot depune la sediul AJOFM sau la Centrul de Calificare.
               

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite