Resita: Sobele cu gaz sau lemne devin capcane ale morţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de cinci ani şi bunica ei au murit intoxicate cu monoxid de carbon.

Seria neagră a deceselor cauzate de neglijenţă sau probleme la instalaţiile de gaz metan revine odată cu sezonul rece.

Odată cu instalarea sezonului rece, oamenii încep să pună în funcţiune sursele de încălzire a locuinţelor şi, din raţiuni financiare, multe dintre acestea sunt improvizate şi nu au avizul specialiştilor.
După ce anul trecut, chiar în seara de Crăciun, trei oameni şi-au pierdut viaţa din cauza intoxicării cu monoxid de carbon, iar în primăvara acestui an alte trei persoane au avut acelaşi sfârşit tragic, acum, o nouă dramă s-a abătut asupra unei familii din Reşiţa.

Bunica şi nepoata au murit îmbrăţişate

În dimineaţa zilei de vineri, o fetiţă de numai cinci ani şi bunica acesteia au fost găsite fără suflare într-o casă de pe Strada Rândul IV, iar tatăl micuţei a ajuns în stare critică la spital. Ana Maria Amariei, de cinci ani, şi bunica acesteia, Maria Amariei, de 61 de ani, au fost găsite de Mihai Amariei, bunicul fetiţei, care se întorcea de la locul de muncă. Pompierii au reuşit să-l scoată din încăpere pe tatăl fetiţei, care a fost transportat la spital. Decesul celor două persoane este pus pe seama intoxicaţiei cu monoxid de carbon.

Improvizaţiile le-au adus moartea

Vecinii familiei îndoliate dau vina pe societatea E-ON Gaz, care, spun ei, ar fi trebuit să verifice instalaţiile şi centrala care încălzea imobilul. Societatea care furnizează gazul metan susţine însă altceva.
„Potrivit primelor cercetări efectuate la faţa locului, s-a constatat că centrala termică utilizată pentru încălzirea locuinţei nu era montată în conformitate cu normele tehnice în vigoare, iar coşul de evacuare a gazelor arse nu îndeplinea cerinţele normelor tehnice, fiind improvizat. Cel mai probabil, aceste neconformităţi la instalaţia de utilizare a gazelor naturale au determinat acumularea gazelor arse în încăpere provocând intoxicaţia cu monoxid de carbon a celor trei persoane”, a explicat Florentina Maghiar, purtătorul de cuvânt al E-On Gaz.

Starea bărbatului este stabilă. Medicul de la reanimare nu se poate pronunţa în privinţa şanselor lui de supravieţuire.
Constanţa Sârbu, medic Spitalul Judeţean

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite