Reşiţa: Situaţia economică din Caraş este tot mai sumbră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Situaţia economică din Caraş este tot mai sumbră
Reşiţa: Situaţia economică din Caraş este tot mai sumbră

Cei peste 60 de mii de salariaţi din judeţul Caraş-Severin ţin în spate peste 11 mii de şomeri şi aproape 80 de mii de pensionari.

Şomerii sunt tot mai mulţi, iar ofertele de muncă par a fi pe cale de dispariţie. Din acest motiv, între numărul celor care lucrează şi al celor care beneficiază de diverse indemnizaţii sau pensii creşte vertiginos diferenţa. Conform Direcţiei Judeţene de Statistică salariaţii nu sunt mai mulţi de 64 de mii, iar pensionarii şi şomerii depăşesc 90 de mii de persoane.

În acelaşi timp, numărul celor care intră în şomaj creşte de la o lună la alta. Dacă în iunie erau puţin peste 10.500 de persoane înregistrate în evidenţele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în ultima lună numărul acestora a ajuns la peste 11.200, iar rata şomajului a depăşit opt procente. Toţi aceşti şomeri au la dispoziţie aproximativ 315 oferte de muncă, în tot judeţul.

„Pentru cei peste 2.500 de şomeri din Reşiţa sunt 107 oferte de lucru. Majoritatea posturilor, aproape 50, sunt pentru muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor. Câte un post este pentru asistent medical generalist, amanetar, şofer autocamion, spălător vehicule şi secretară”, a afirmat Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al AJOFM.

"Pentru cei peste 2.500 de şomeri din Reşiţa sunt 107 oferte de lucru"Economia locală se duce de râpă. foto: Mălin Bot.

Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al AJOFM

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite