CARITATE Elevii de la Liceul "Mircea Eliade" şi-au dat haina de pe ei pentru cei săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii s-au adunat în faţa liceului, de unde au pornit spre centrul celor necăjiţi
Elevii s-au adunat în faţa liceului, de unde au pornit spre centrul celor necăjiţi

Elevii de la Liceul „Mircea Eliade” din Reşiţa s-au mobilizat, au adunat bani pentru rechizite, haine şi jucării pentru copiii dintr-un centru social din oraş. e lângă hainele lor „norocoase”, liceenii au renunţat la câteva ieşiri în oraş ca să cumpere şi rechizite.

Sărbătorile de iarnă nu aduc bucurie tuturor micuţilor din Reşiţa. Dacă Moş Crăciun vine încărcat cu daruri multe pentru unii, pentru alţii Crăciunul este doar o zi din calendar, pentru că nu au avut niciodată şansa de a-l simţi cu miros de bunătăţi sau prin darurile multe de la Moş. Această categorie sunt copiii maturi, înainte de vreme.

Cei pe care mamele lor i-au luat pe fugă de acasă, să se ascundă de taţi beţivi sau agresivi. Ca să le facă o bucurie, liceenii de la „Mircea Eliade” şi-au scuturat buzunarele şi dulapurile şi s-au gândit să îi surprindă, astfel încât să împărtăşească şi cu ei, bucuria pe care o resimt, în luna decembrie, luna cadourilor.

Veşminte cu noroc şi jucării

„Acesta este tricoul meu preferat. L-am purtat la teza din vară şi am luat notă mare, îmi poartă noroc. Acum, însă vreau să mă despart de el şi să îl dăruiesc şi celor care au mai puţin noroc decât mine”, spune Arnold Vieriu, unul dintre tinerii care a venit la Centrul „Mama şi Copilul”.

Pe lângă hainele lor „norocoase”, liceenii au renunţat la câteva ieşiri în oraş ca să cumpere şi rechizite, astfel încât cei mici să nu ducă lipsă de nimic. Şi cum jucăriile sunt pe placul celor mici, liceenii au pus mână de la mână şi au făcut rost şi de jucării, pentru fiecare micuţ, în parte.

„Este pentru prima dată când organizăm o astfel de acţiune, dar ne dorim să o permanentizăm şi să venim în fiecare iarnă aici, la centru să îi ajutăm cum putem pe cei mici”, spune Hanelore Vueicrauch, preşedinta Consiliului Elevilor de la Liceul „Mircea Eliade”.

Lacrimi în ochi pentru mămici

„Am plecat de acasă, din cauza soţului meu, care era agresiv. Am avut noroc să dau peste acest centru. Nu am cuvinte să descriu gestul acestor tineri”, spune una dintre mamele abuzate, adăpostite aici. „Din păcate, acest Crăciun îl vom petrece aici”, a adăugat tânăra. La Centrul „Mama şi copilul” sunt adăpostite în prezent cinci femei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite