Sentinţa în cazul Hauptmann, amânată de martorii tragediei de la Birda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un an şi jumătate de la producerea accidentului în care au murit şase oameni, instanţa de judecată nu a reuşit nici măcar să audieze toţi martorii tragediei şi cei propuşi de părţile civile. Dosarul carnagiului de la Birda întârzie să fie finalizat.

Claudiu Hauptmann, tânărul judecat pentru ucidere din culpă ca urmare a accidentului rutier petrecut pe drumul ce leagă Timişoara de Reşiţa, la 7 iulie 2009, soldat cu decesul a şase persoane, mai are de aşteptat până să-şi afle pedeapsa. Magistraţii de la Judecătoria Deta au acordat un nou termen, la data de 12 aprilie, pentru audierea martorilor propuşi de părţile civile. Cauza a ajuns la cea de-a noua amânare. Ultimele termene s-au acordat pentru citarea în continuare a martorilor care nu au ajuns până acum în faţa instanţei pentru a mărturisi ceea ce au văzut în ziua tragediei.

Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, faptă de care este acuzat Claudiu Hauptmann, se pedepseşte cu închisoare de la doi la şapte ani. Cum numărul victimelor este mai mare de doi, şoferului vitezoman i se poate adăuga un spor de până la trei ani. Practic, pedeapsa maximă pe care o poate primi Hauptmann în cazul în care i se va dovedi vinovăţia este de zeci ani de temniţă.

„Adevărata pedeapsă i-o poate da doar Dumnezeu. Doar El este cel care poate face dreptate cu adevărat. Asta nu înseamnă că acest derbedeu nu trebuie să dea socoteală în faţa instanţei şi să plătească pentru că a nenorocit şase familii”, a spus Ion Roşian, tatăl Deliei, majoreta de nici 18 ani care s-a stins în urma impactului devastator.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite