Reşiţa: Reşiţenii preferă Alpii, în locul Semenicului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Reşiţenii preferă Alpii,  în locul Semenicului
Reşiţa: Reşiţenii preferă Alpii, în locul Semenicului

Preţurile sunt similare  cu cele din iarna 2008, dar există şi pachete cu oferte promoţionale. Turiştii preferă destinaţiile externe.

Pachetele turistice pentru sărbătorile din acest an au început deja să se vândă. Reşiţenii, care s-au decis unde îşi vor petrece vacanţa de iarnă, şi-au rezervat locurile din timp. Cei mai tineri vor să profite din plin de vacanţă şi aleg să schieze în Alpi.

„Eu am să merg în Kampenwand, în Germania. Am rude acolo şi îmi place foarte mult să schiez. Este mult mai interesant, decât în Romania. În plus, dacă îţi faci rezervare la biletul de avion, din timp, este foarte ieftin“, spune Arnold Vieru, un reşiţean cu planuri pentru vacanţa de iarnă. Îi place şi în ţară, dar preferă străinătatea.

„Cu siguranţă, am să urc pe Muntele Semenic în această perioadă, mai ales că deja a dat prima ninsoare. Sfârşitul de an am să îl petrec alături de cei dragi“, mai spune reşiţeanul.

Sărbători în Austria

Austria rămâne, totuşi, în topul preferinţelor. „Cei care vor să schieze aleg  Italia şi chiar Bulgaria. În această perioadă, ne axăm pe acest gen de excursii. Avem pachete avatajoase pentru pasionaţii de schi. Sunt cereri şi pentru sejururi în Egipt sau Tunisia. Un revelion cu trei nopţi de cazare într-o capitală europeană poate ajunge la aproximativ 200 de euro“, spune Alin Lupu, agent de turism.

E bine şi acasă
Reşiţenii aleg să îşi petreacă sărbătorile în funcţie de buget. Cei care nu îşi permit să meargă în străinătate, aleg România. Destinaţiile interne nu rămân fără turişti, chiar dacă preţurile sunt, de multe ori, mai mari decât la pachetele externe. Oraşul Braşov reprezintă principalul punct de atracţie al turiştilor din ţară.

Ofertele  de fiţe pentru reşiţeni

Ofertele turistice în zona Zell am See, una dintre cele mai cunoscute staţiuni din Austria, sunt cele mai căutate. Tariful pachetului este de 600 euro şi include şapte nopţi de cazare în regim de demipensiune, cu cina de Revelion. Cei mai mulţi preferă Alpii, datorită numeroaselor pârtii de schi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite