Reşiţa: Vântul puternic a lăsat Semenicul în beznă şi frig

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Vântul puternic a lăsat Semenicul în beznă şi frig
Reşiţa: Vântul puternic a lăsat Semenicul în beznă şi frig

Puţinii turişti din staţiunea cărăşeană au ajuns la capătul răbdării, în timp ce, investitorii din zonă îşi plâng de milă.

Condiţiile atmosferice din noaptea trecută au lăsat din nou Staţiunea Semenic fără curent electric. După ce au stat timp de mai multe zile în beznă şi frig, ca urmare a ninsorilor abundente din urmă cu două săptămâni, acum, pentru hotelierii şi turiştii din zonă coşmarul se repetă. Vântul puternic din noaptea de miercuri spre joi a rupt mai mulţi copaci care au căzut pe liniile de electricitate. Oamenii aşteptau o întrerupere de energie electrică între orele 9-15, care a fost anunţată de reprezentanţii Enel, însă Semenicul a rămas în beznă încă de la orele 5 ale dimineţii.

Turişti şi hotelieri revoltaţi

    Turiştii care au preferat Semenicul în această perioadă sunt foarte revoltaţi şi ameninţă că nu vor mai călca niciodată în staţiunea cărăşeană. „Pentru ce să vii domnule aici? Să stăm în întuneric? În frig? Ca să nu mai spun că e mare plictiseală şi că staţiunea arată dezastruos. Înţelegem că e vremea potrivnică, dar trebuie să intervină prompt cineva, nu după nu ştiu câte zile”, spunea revoltat Dan Toma, un turist din judeţul Arad.
Hotelierii îşi văd investiţiile ameninţate din cauza problemelor legate de energia electrică. „Pentru astfel de situaţii folosim un generator, dar nu e cazul ideal. Nu avem curent de la ora cinci dimineaţa“, se plânge Daniela Criţu, administrator al hotelului „Duşan şi Fiul“.

"Vântul puternic cu caracter de vijelie, din noaptea de 04 spre 05 noiembrie 2009 a afectat reţelele electrice ale ENEL Distribuţie Banat S.A. – U.T.R. Reşiţa. Linia electricã aerianã de medie tensiune Vãliug – Semenic şi un numãr de 19 posturi de transformare au fost afectate din cauza copacilor rupţi de vânt, ceea ce a dus la disfuncţionalităţi în alimentarea cu energie electrică a întregii zone de pe muntele Semenic .Echipele Enel Distribuţie Banat – U.T.R. Reşiţa s-au deplasat cu operativitate pe teren în vederea identificãrii defecţiunilor, reuşind realimentarea consumatorilor cu energie electrică,  în aceeaşi zi, în jurul orei 12.30", se arată într-n comunicat al Enel Distribuţie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite