Reşiţa:VIDEO Răzvan Şelariu, un reşiţean maestru la sol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa:VIDEO Răzvan Şelariu, un reşiţean  maestru la sol
Reşiţa:VIDEO Răzvan Şelariu, un reşiţean maestru la sol

Multiplu medaliat la Campionale Europene şi cele Mondiale, dar şi la Jocurile Olimpice, gimnastul reşiţean îşi începe cariera de antrenor în Qatar.

PROFIL
Născut - 2 noiembrie1983, la Reşiţa
Studii - Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Bacău
Profesie - Antrenor de gimnastică
Familie - Căsătorit, are un copil


Până să scrie istorie cu echipa României la Jocurile Olimpice de la Atena, unde a câşticat medalia de bronz, şi să urce tricolorul românesc de atâtea ori pe podiumurile mondiale şi europene, Răzvan Şelariu a absolvit „şcoala reşiţeană de gimnastică”.
„De mic am avut aptitudini pentru gimnastică. Tatăl meu este cel care a observat acest lucru şi, când aveam doar cinci ani şi jumătate, am intrat pentru prima dată în sala de antrenament. Eram un copil plin de energie, neastâmpărat, nu-mi găseam niciodată locul, mă urcam peste tot şi mă căţăram în copaci. M-am dus la club, la regretatul Sandu Cheşcaş. M-am ţinut de treabă şi, treptat, am trecut de la un lot la altul”, spune Răzvan.

Prima medalie
Primul concurs din cariera de excepţie a reşiţeanului a avut loc la Cluj, în 1993, când, împreună cu echipa Clubului Sportiv Şcolar, a câştigat medalia de bronz. Ascensiunea lui Răzvan a fost una rapidă, el fiind imediat cooptat în loturile naţionale. Înainte să împlinească vârsta majoratului, era deja un gimnast consacrat, care promitea să stea mult şi bine pe podiumurile de premiere.
„În 2001 am fost cooptat în Lotul Olimpic de seniori. Mi-aduc aminte că încă nu împlinisem 18 ani şi concuram la Campionatele Mondiale de Seniori. Am fost singurul pus în această postură. Am ajuns acolo după o muncă titanică. Tot pe atunci am plecat la Clubul Sportiv Dinamo”, povesteşte gimnastul.

Carte de vizită impresionantă
Răzvan Şelariu a încercat să adune cât mai multe puncte la fiecare aparat. N-a vânat doar o medalie la sol, acolo unde a avut cele mai bune rezultate, ci a pus pe primul loc interesul echipei. În 2004, la Ljubljana, Răzvan a câştigat medalia de aur cu echipa şi, tot în acelaşi an, a revenit acasă de la Jocurile Olimpice din Atena cu bronzul la gât.
Anul 2005 a fost unul de excepţie pentru gimnastul reşiţean. A obţinut titlul de vicecampion european la individual compus la Campionatul European de la Debrecen şi, tot atunci, a mai câştigat alte două medalii: argint la sol şi bronz la sărituri. Un an mai târziu a venit argintul european câştigat cu echipa, la Volos, pentru ca, în 2007, să-şi adjudece medalia de aur la sol la Cupa Mondială de la Stuttgart.
În 2008, la europenele de la Lausane, Răzvan a câştigat argintul la sol şi medalia de bronz cu echipa. Anul acesta, forţat de o acidentare, dar mai ales de o ofertă de nerefuzat, Răzvan a ales să renunţe la activitatea competiţională, preferând să se apuce de antrenorat, în statul Qatar.


Întrebări şi răspunsuri
Care este preparatul culinar făcut de tine cu cel mai mare succes la public?
Fac tot felul de tocăniţe şi mâncăruri la ceaun. Am o reţetă proprie pentru gulaş şi cei care au avut ocazia să guste au spus că este excelent. Păstrăvul în staniol pe grătar şi clătitele umplute cu afumătură sunt alte două preparate pe cate le gătesc foarte bine.

Te-ai gândit vreodată să renunţi la sport şi să te apuci de altceva?
Sunt momente grele în viaţa unui sportiv. Mai ales atunci când apare vreo accidentare mai urâtă. Îţi trece prin cap să renunţi, dar eu mă bucur că am mers mai departe şi am ajuns atât de sus.


Ce-i place
Gimnastului îi place să meargă la pescuit, la vânătoare, să asculte muzică şi să se plimbe în mijlocul naturii. „De asemenea, îmi place foarte mult să gătesc şi îmi plac ceasurile. Am acasă o colecţie destul de frumoasă, care numără vreo 15 ceasuri de firmă, la care ţin foarte mult”, adaugă Răzvan.

Ce nu-i place
Actualul antrenor de gimnastică spune că nu este un om pretenţios sau mofturos. „Pot spune că nu-mi plac prostia şi oamenii lispsiţi de bun gust. Neseriozitatea şi nepunctualitate sunt alte două lucruri cu care nu mă împac foarte bine”, mai spune Răzvan Şelariu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite