Şeful APIA Caraş, Romică Anculia, a fost săltat de mascaţi. Şeful interimar PD-L se află la Primăria Oţelu-Roşu, unde au loc percheziţii UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romică Anculia a fost scos din casă de mascaţi
Romică Anculia a fost scos din casă de mascaţi

Şeful APIA Caraş Romică Anculia, a fost săltat de mascaţi în cursul acestei dimineaţi. De asemenea, percheziţii se fac şi la primarul oraşului Oţelu Roşu, care este şi şeful interimar al PD-L Caraş, Iancu Simion Simi. Tot astăzi este şi ziua de naştere a fostului lider al PD-L Caraş, Sorin Frunzăverde, care vede astfel "statul poliţienesc": întreg judeţul e zguduit de operaţiuni ale procurorilor DNA.

ORA 13.30 Percheziţii au fost în această dimineaţă şi în comuna Socol, din Caraş-Severin. Primarul comunei Valentin Ghiţă (PD-L) este în aceeaşi situaţie cu primarul oraşului Oţelu-Roşu.

ORA 12.40 Biroul şefului APIA nu este sigilat, însă anchetatorii s-au făcut comozi, stau la masă şi scriu un proces verbal.
În momentul în care au văzut că presa face fotografii, aceştia au închis uşa.



ORA 12.33 Cu girofarurile pornite, anchetatorii au plecat de la Spitalul Judeţean la sediul APIA din cartierul Muncitoresc, unde au loc alte percheziţii.
Duba Jandarmeriei şi maşinile DNA sunt parcate în faţa sediului, iar anchetatorii au coborât în cea mai mare linişte din maşini ca să nu atragă atenţia trecătorilor. În urmă cu câteva momente, a fost ridicat un şef de serviciu de la APIA.

ORA 12.15 Mascaţii au părăsit Spitalul Judeţean Reşiţa, de unde au plecat fără să găsească vreo probă.

ORA 11.50. La o săptămână după Paşti, Romică Anculia nu a apărut deloc la lucru din cauza unor probleme de sănătate pe care acesta le-a invocat.
Surse din cadrul APIA confirmă faptul că acesta ar avea probleme cu rinichii. Mascaţii sunt în acest moment în curtea Spitalului Judeţean din Reşiţa, unde percheziţionează secţia de Radiologie. Soţia lui Romică Anculia lucrează în această secţie.

ORA 11.10 În urmă cu câteva momente, şeful APIA a fost urcat în maşina Jandarmeriei. Anchetatorii au confiscat doi saci de plastic în care erau acte.
Şeful APIA a fost dus la audieri la Timişoara.



ORA 11.00
"Nu am văzut oameni venind acasă la Anculia. Este un om cumsecade. În urmă cu câţiva ani, s-a mutat în bloc, după ce adjunctul IPJ Caraş Severin şi-a cumpărat o casă în altă zonă", a spus Gheorghe Simcelescu, vecin cu Anculia.

ORA 10.45
Iancu Simion Simi a fost ridicat din localitatea Glimboca, acolo unde are reşedinţa, şi dus la Primăria din Oţelu-Roşu, unde continuă percheziţiile.

image
Anchetatorii au ridicat doi saci de plastic plini cu acte din reşedinţa lui Romică Anculia

ORA 10.20 La această oră, au loc percheziţii în apartamentul din Reşiţa al şefului APIA. Acţiunea DNA este în plină desfăşurare şi are loc în Reşiţa şi în Oţelu-Roşu. Surse apropiate anchetei susţin că şi casa din Teregova a lui Anculia este percheziţionată. Anchetatorii caută bani, iar din primele informaţii acuzaţiile care i se aduc lui Anculia sunt de luare de mită.

Romică Anculia a declarat că nu este vinovat, că nu a contactat încă un avocat şi că se va dovedi că nu are nicio vină. În urmă cu câteva momente, mascaţii l-au coborât la maşină ca să-i percheziţioneze şi automobilul.

Iancu Simion Simi, zis şi "Împăratul", a fost secretar al PD-L Caraş-Severin, funcţie din care a demisionat în luna februarie a acestui an din cauza neînţelegerilor cu Sorin Frunzăverde. Este primar al oraşului Oţelu-Roşu din 2004, iar în perioada 1990-2004 a fost primarul comunei Glimboca, localitatea sa natală.

Romică Anculia este şef la APIA din anul 2009. Anterior, a fost şef la Direcţia Agricolă, iar înainte de aceasta a fost primar pentru un singur mandat la Teregova, comuna în care s-a născut.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite