Reşiţa: Sculptorii se întâlnesc, pentru ultima oară, cu lemnul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Sculptorii se întâlnesc, pentru ultima oară, cu lemnul
Reşiţa: Sculptorii se întâlnesc, pentru ultima oară, cu lemnul

Artiştii care participă la Tabăra Internaţională de Sculptură Monumentală  din Caransebeş vor lucra, de anul viitor, doar în piatră şi marmură.

Tabăra de Scupltură s-a deschis de astăzi. Patru sculptori din ţară şi unul din Republica Serbia participă , la Caransebeş, la Tabăra Internaţională de Sculptură Monumentală “Teiuş 2009”. Coordonatorul manifestării care se derulează până în data de 22 august, este Bata Marianov, sculptor de renume, stabilit în prezent în localitatea cărăşeană Gărâna.
 “Ediţia de anul acesta a Taberei Internaţionale de Sculptură Monumentală este ultima în care artiştii folosesc în derularea actului creator lemnul, urmând ca de la anul, noile materialele sculptate să fie marmura sau piatra”, a spus organizatorul.Vernisajul expoziţei şi prezentarea catalogului ce include detalii despre cele peste 30 de sculpturi realizate cu ocazia celor şapte ediţii ale “Taberei Internaţionale de Sculptură Monumentală” vor avea loc în data de 11 septembrie. În aceeaşi dată, în Caransebeş, vor debuta şi manifestările cultural-artistice “Sărbătorile Cetăţii”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite