Şcolile de schi din Caraş-Severin le ocupă toată vacanţa copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii îşi petrec vacanţa la şcolile de schi deschise la munte
Elevii îşi petrec vacanţa la şcolile de schi deschise la munte

Aproximativ 200 de copii vor învăţa să alunece cu graţie pe pârtiile de schi de pe Muntele Mic şi Semenic. Tinerii pasionaţi de sporturile de iarnă sau cei care vor să înveţe să alunece pe pârtii se înscriu la cursurile speciale organizate în această perioadă.

Vacanţa de iarnă le dă ocazia multor elevi să profite de zăpada de la munte. Tinerii pasionaţi de sporturile de iarnă sau cei care vor să înveţe să alunece pe pârtii se înscriu la cursurile speciale organizate în această perioadă. Pe Muntele Mic şi Semenic s-au deschis de astăzi taberele de schi, la care s-au prezentat elevi din tot vestul ţării.

Prietenii munţilor predau schiul pe Semenic

„Azi am făcut ultimele pregătiri pentru că de mâine am să încep cursurile. Sunt foarte bucuros că părinţii mă lasă pe munte. Ştiu să stau pe schiuri, îmi menţin echilibrul, dar vreau să alunec pe pârtie fără să mai cad”, a spus Andrei, un cursant care va învăţa să schieze. Cursurile de pe Muntele Mic durează o săptămână şi costă aproximativ 800 de lei.

Taxa include cazarea pentru o săptămână, cele trei mese zilnice, cursurile, dar şi taxa care se plăteşte pentru schilift. În fiecare zi se vor face şapte ore de schi. „Totul este pregătit. Echipamentele, dacă nu le au, sunt gratuite. Le oferim noi pentru că avem tot ceea ce trebuie”, a explicat Cornel Galescu, preşedintele Clubului Montan Caransebeş. Serile din tabără sunt interesante. Copiii învaţă câte ceva despre munţi urmărind prezentări video din expediţiile internaţionale ale alpinistului Coco Galescu.

O tabără de schi se va deschide şi pe Semenic. Aici copiii vor putea să înveţe tainele acestui sport din data de 6 februarie. Tabăra de pe Semenic este organizată de Asociaţia „Prietenii Munţilor”. „Durează şapte zile. Avem deja aproape 70 de copii înscrişi. Nu mai sunt locuri”, a explicat Helmuth Krubl, preşedintele asociaţiei. Costul taberei de schi de pe Semenic este de 450 de lei. Copiii au asigurată cazarea, o masă caldă pe zi şi orele de curs, iar seara participă la jocuri de cabană.

„Copiii participă la concursuri şi jocuri care-i stimulează în activitatea din tabară“.
Răzvan Ioaniţescu, instructor de schi

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite