Reşiţa: „Şcolarii“ au rămas fără profesor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contestat de fani, Pelici a părăsit Valea Domanului după numai trei etape. Ruptura dintre Guardia Rosso-Nera şi antrenorul Alexandru Pelici îi pune în dificultate pe şefii lui FC Şcolar, care trebuie să găsească omul potrivit pentru banca tehnică.

Ceea ce anunţa Alexandru Pelici la finele meciului pierdut vinerea trecută, pe teren propriu, 0-1 cu Mama Mia Becicherecul Mic, s-a întâmplat la începutul acestei săptămâni. Deşi, la un moment dat, se părea că insistenţele primarului Reşiţei, Mihai Stepanescu, şi ale directorului clubului, Cristian Bobar, vor da rezultate şi că tehnicianul va continua să pregătească FC Şcolar, un mesaj primit pe telefonul mobil de la şeful galeriei l-a determinat să-şi înainteze demisia.
Suporterii, puţini câţi au mai rămas, nu au privit cu ochi buni îndepărtarea lui Rocco Sandu şi instalarea lui Alex Pelici. Aducerea unor jucători pe care galeria nu-i agreează şi seria de trei înfrângeri din tot atâtea partide au rupt definitiv strânsa legătură care exista cândva între Pelici şi Guardia Rosso-Nera. Astfel, la ultimul joc pe teren propriu, fanii i-au cerut antrenorului să plece. Pelici nu s-a simţit deloc confortabil văzând că este contestat şi de oamenii care îl vizitau pe patul de spital sau care făceau sute de kilometri până la Braşov pentru a-l susţine în timp ce apăra culorile altui club decât cel din Valea Domanului. A anunţat mai întâi că se gândeşte să demisioneze, băgându-i în corzi pe şefii clubului. „Eu nu am venit aici pentru bani sau ca să mă cert cu lumea. Am venit să fac treabă. La Reşiţa aş fi revenit în orice condiţii, indiferent în ce eşalon se afla echipa. Văd că mi se pun multe obstacole şi mă gândesc serios să renunţ”, anunţa Pelici.

Demisia a venit prin sms
Edilul-şef al Reşiţei şi, totodată, omul care şi-a manifestat public admiraţia şi susţinerea totală pentru Alex Pelici, a încercat să-l întoarcă din drum. A şi reuşit, dar doar pentru preţ de câteva minute. „Alex rămâne. Am vorbit şi eu cu el, a vorbit şi domnul primar şi l-am convins împreună să rămână la echipă”, afirma Cristian Bobar.
Peste doar câteva minute, situaţia s-a schimbat radical. „Am primit un mesaj pe telefonul mobil de la şeful galeriei, Marcel Guşcă. Îmi spunea că, dacă nu plec, voi fi contestat şi mai tare de acum încolo. Ei bine, eu nu am venit aici pentru a mă certa cu suporterii sau cu altcineva. Cred că am ales greşit momentul în care să revin în Valea Domanului. Sper ca Reşiţa să treacă repede peste aceste momente şi să revină acolo unde îi este locul. În fotbal nu se ştie niciodată ce-ţi rezervă viitorul şi poate că mă voi întoarce cândva la Reşiţa, oraşul la care eu ţin foarte mult”, a comentat Pelici.

Fanii l-au vrut pe Rocco Sandu
Marcel Guşcă, liderul Guardiei Rosso-Nera, spune că Pelici a procedat corect atunci când a ales să plece, deoarece, în caz contrar, viaţa lui la Reşiţa ar fi fost un adevărat calvar. „În primul rând, nu trebuia să vină în acest moment la Reşiţa. Demiterea lui Rocco a fost o greşeală. Apoi, a adus cu el nişte jucători care nu sunt cu nimic mai buni decât cei pe care îi aveam. Mai ales că unii au şi un trecut dubios în Valea Domanului. Noi i-am fost alături mereu lui Pelici, dar de data asta nu putem să fim de acord cu el. De ce i-a amendat de exemplu doar pe unii dintre jucători şi nu pe toţi? Sau de ce nu i-a sancţionat şi pe cei aduşi de el? Doar nu poate spune că Bar şi Kovacs au jucat bine”, a explicat Guşcă de ce suporterii nu l-au mai dorit pe Pelici. Tehnicianul ar fi putut scăpa totuşi de huiduielile galeriei, cei mai mulţi dintre fani anunţând după eşecul cu Mama Mia că nu vor mai călca pentru o vreme pe stadion, motivând că nu au ce vedea.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite