Scandalul de la şedinţa Consiliului Local Zăvoi s-ar putea încheia după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Gherga şi Niţu Bunei sunt judecaţi în libertate pentru complicitate la luare de mită
Ioan Gherga şi Niţu Bunei sunt judecaţi în libertate pentru complicitate la luare de mită

Omul de afaceri Romeo Dunca şi avocata acestuia, Loredana Sabo, au anunţat că se vor prezenta astăzi la sediul DNA pentru a aduce la cunoştinţă procurorului care instrumentează cazul Bunei faptul că, doi inculpaţi, Ioan Gherga şi Niţu Bunei, au comis alte fapte de natură penală.

Agresaţi verbal şi fizic în timpul şedinţei Consiliului Local din comuna Zăvoi, Romeo Dunca şi Loredana Sabo susţin că, Ioan Gherga şi Niţu Bunei, judecaţi pentru complicitate la luare de mită de către Tribunalul Caraş-Severin, au toate şansele să fie încătuşaţi. Cei doi s-au bucurat de clemenţa procurorilor DNA care nu au considerat necesară arestarea lor în dosarul de corupţie, aşa cum s-a întâmplat cu primarul Antonie Bunei şi fiul cel mic al acestuia, Silviu. Dacă se dovedeşte însă că Gherga şi Niţu Bunei au comis alte fapte pedepsite de legea penală, procurorii ar putea cere instanţei judecarea lor în satre de arest preventive.


Declaraţii contradictorii
    Toate acuzaţiile lansate de Dunca şi de avocata acestuia au fost respinse de Gherga şi Bunei. Viceprimarul Ion Scorobete, şi el trimis în judecată în acelaşi dosar de corupţie, susţine varianta lui Gherga. “Au fost incidente, dar minore. În timpul şedinţei nu s-a întâmplat nimic, în pauză probabil. A fost o pauză de 20 de minute, doar dacă s-a întâmplat atunci ceva. Eu am fost la mine în birou”, susţine Scorobete.


Secretarul Gheorghe Lungu, de asemenea judecat pentru complicitate la luare de mită în urma autodenunţului lui Romeo Dunca, susţine însă altceva. “Au fost nişte discuţii care au depăşit limita. A fost şi violenţă, cel puţin verbală. Au fost ameninţări. Dacă vor face plângeri, noi am fost de faţă şi putem fi martori. Nu s-au văzut de foarte mult timp şi au fost foarte multe de reproşat în urma dosarului penal. Ne-am gândit că nu va ieşi tocmai bine şi că discuţiile în contradictoriu vor depăşi cu mult limita. Gherga nici nu a fost invitat, dar şedinţa e publică. Nu am văzut arme de foc, dar ameninţări au fost”, a precizat Lungu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite