Scandal de proporţii în curtea Serviciului Judeţean de Ambulanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul Daniela Popescu a fost pe punctul de a fi linşată de cele câteva zeci de ambulanţieri, asistenţi şi medici care protestează de luni în faţa Serviciului Judeţean de Ambulanţă împotriva revenirii doctoriţei în fruntea acestui serviciu.

Aroganţa ar fi putut să o coste scump pe dr. Daniela Popescu, repusă în funcţia de manager al Ambulanţei cărăşene ca urmare a unei sentinţe judecătoreşti. Angajaţii s-au adunat şi astăzi în curtea Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Reşiţa şi au protestat spontan, pornind sirenele de la toate ambulanţele din curte şi scandând împotriva revenirii acesteia. Cu toţii au semnat un memoriu prin care îşi declară dezacordul faţă de revenirea dr. Popescu şi pentru că aceasta a refuzat să coboare în curte şi să anunţe că demisionează, zeci de angajaţi au intrat peste ea în birou, moment în care s-a creat o busculadă. Lucrurile nu au degenerat însă, protestarii cerându-i doar să plece.


Manager contestat
“Se pare că nu vorbim destul de clar româneşte. Doamna Popescu nu înţelege că dacă nu eşti dorit într-un loc nu ai ce să cauţi acolo. Noi vom continua acţiunile pentru că se pare că nu ne facem înţeleşi. Urgeneţele decurg însă în mod normal, sunt acoperite sută la sută”, a declarat medicul Florin Firca. “Este vorba despre un protest spontan la care participă angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă din tot judeţul. Doamna Popescu ţine cu orice preţ să rămână în funcţie, deşi angajaţii sunt vehemenţi împotriva dânsei. Să meargă la Caransebeş, unde este nevoie de personal. Actualul manager, Cosmin Librimir a realizat în şapte luni o sumedenie de lucruri favorabile pentru Ambulanţă şi angajaţi. În şapte luni a realizat cât managerii interimari în şapte ani. Protestarii o invită să-şi prezinte demisia. Eu nu am mai întâlnit o asemenea stare conflictuală”, susţine Marius Cotârlă, directorul medical al SJA.


Ţine de scaun
Scăpată de furia oamenilor care îi cer să plece, Daniela Popescu a cerut o întrevedere cu Cosmin Librimir. “Este o stare conflictuală. Prin decizie judecătorească, doamna Popescu a fost repusă în funcţie. Oamenii nu sunt de acord cu această situaţie şi au pornit un protest în limita bunului simţ, care nu afectează urgeneţele. Dânsa m-a acuzat că aş avea o legătură cu tot ceea ce se întâmplă. Am asigurat-o că nu am nicio implicare, dar eu nu pot să-i opresc pe oameni să-şi exprime nemulţumirile. Direcţia de Sănătate Publică a precizat că, dacă starea conflictuală nu se rezolvă, vor fi luate măsuri”, a declarat Cosmin Librimir. În schimb, dr. Daniela Popescu nu a dorit să comenteze pentru moment situaţia delicată de la Ambulanţa cărăşeană. De conflictul de la Reşiţa pare să nu fie străin nici subsecretarul Raed Arafat, care urmează să ia măsuri.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite