Reşiţa: Scandal la cuţite, în bucătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Scandal la cuţite, în bucătărie
Reşiţa: Scandal la cuţite, în bucătărie

Munca la negru provoacă discuţii în bucătăria hotelului „Boreal“ din Reşiţa. În ziua de plată, femeia care găteşte a stârnit un conflict de proporţii.

În încercarea de a-şi rotunji şi mai mult veniturile, mulţi angajatori preferă să încadreze personal fără forme legale. Mărioara Şandru a lucrat pentru o scurtă perioadă de timp la hotelul Boreal din Reşiţa ca bucătăreasă. Nu avea contract de muncă, aşa cum impune legea, ci lucra pe baza unei înţelegeri verbale cu administratorul localului.

A refuzat contractul de muncă


Potrivit atât acestuia din urmă, cât şi femeii, s-a optat pentru varianta muncii la negru, deoarece bucătăreasa nu s-a arătat deloc interesată să fie încadrată cu carte de muncă. În mai puţin de două săptămâni, Mărioara Şandru şi Remmo Trefil, patronul hotelului, au ajuns la cuţite. Femeia susţine că nu şi-a primit toţi banii cuveniţi pentru perioada lucrată, motiv pentru care le-a adus la cunoştinţă, patronului şi managerului hotelului, că nu se va mai prezenta la muncă.

“Dânsul a venit la mine acasă acum două săptămâni, să-l salvez cu bucătăria. Ne-am înţeles la un salariu de zece milioane. La scurt timp, pe cealaltă bucătăreasă a dat-o afară şi eu ar fi trebuit să lucrez aproape o săptămână de una singură. În ziua de avans, mi-a spus că îmi dă doar 200 de lei, din cât ar fi trebuit”, susţine Mărioara Şandru. Femeia recunoşte că a refuzat să semneze un contract de muncă.

“Dânsul m-a întrebat de carte de muncă, dar eu nu am vrut, pentru că nu am intenţionat să rămân aici mai mult. Totul a fost în regulă, până la bani”, a mai spus bucătăreasa. 

A refuzat şantajul

Patronul hotelului, Remmo Trefil, spune că nu înţelege atitudinea femeii. “A lucrat aici timp de zece zile. Nu a fost angajată cu forme legale pentru că dânsa a refuzat. Noi i-am cerut să semneze contractul de muncă, dar dânsa nu a dorit. Eu am fost plecat în străinătate şi am aflat că nu a semnat, când am revenit în ţară. A luat 200 de lei, din cei 450 pe care trebuia să-i primească şi a spus că face ceva pe restul de bani”, a comentat patronul.

Peste 300 de sesizări

La Inspectoratul Teritorial de Muncă din Caraş-Severin nu a fost înregistrată încă nicio plângere semnată de Mărioara Şandru, deşi femeia a ameninţat că îl va reclama pe patron. În schimb, în ultima vreme au fost făcute alte 328 de sesizări legate de munca la negru.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite