Şase persoane au plasat dolari falşi şi în judeţul Caraş-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inculpaţii au fost prinşi de autorităţi
Inculpaţii au fost prinşi de autorităţi

Conform unui comunicat de presă publicat astăzi pe site-ul DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a şase inculpaţi care au pus în circulaţie bani falşi.

Este vorba de Sabo Nicolae, Mitu Doru, Oprea Maria, Bineaţă Andrei Adrian, Constantinescu Mihail-Dragoş, Pană Viorel. Aceştia, conform comunicatului „au constituit un grup infracţional organizat, specializat în procurarea şi plasarea de bancnote contrafăcute din cupiura de 100 USD, procurate din Bulgaria“.
Începând cu data de 2 februarie 2010, inculpaţii au pus în circulaţie 246 de bancnote contrafăcute, din cupiura de 100 USD pe raza judeţelor Braşov, Bucureşti, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Mureş, Prahova, Satu - Mare, Teleorman şi Vâlcea.

Colaborare cu U.S. Secret Service
„Calitatea bancnotelor este una exceptională,  acestea trecând de filtrele specifice ale unităţilor bancare sau caselor de schimb valutar unde au fost plasate.         Pentru stabilirea modalităţilor concrete de contrafacere şi a calităţii falsului, procurorii D.I.I.C.O.T. au colaborat cu reprezentanţii  US Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, singura autoritate cu expertiză în materia protecţiei monedei americane“, sunt date prezentate de diroul de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite