Sarmalele consumate în exces au băgat zeci de reşiţeni în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de la Urgenţe au fost ocupaţi de Crăciun
Medicii de la Urgenţe au fost ocupaţi de Crăciun

Reşiţenii au fost precauţi înainte de Crăciun şi şi-au făcut provizii de medicamente în farmaciile din oraş. Numărul celor care au ajuns însă la urgenţe în ultimele două nopţi este la fel ca şi în anii trecuţi. De această dată, „inamicii” de Crăciun au fost sarmalele.


„Cei care au consumat sarmale în exces au făcut o vizită la urgenţe, la Spitalul Judeţean. De Crăciun, am avut aproximativ cinci cazuri de persoane care au exagerat cu băutura şi cam tot atâtea colici. Per total, în aceste zile am avut aproximativ 30 de cazuri, adică la fel ca şi în anii trecuţi”, a declarat Emil Bunda, medicul de gardă al Unităţii de Primire Urgenţe (UPU).


Fără cazuri grave


Reşiţenii au încercat să fie atenţi la ceea ce au mâncat în acest an şi nu au făcut excese foarte mari. Dovadă că, până acum, medicii de la UPU nu au avut de tratat niciun caz major de intoxicaţii. “Din fericire, nu am avut cazuri grave. Niciuna dintre persoanele care au venit în spital nu au fost internate”, a mai spus Emil Bunda.


Cozi la farmacii


Pastilele pentru dureri de stomac sau cele pentru o digestive mai bună conduc în topul celor mai cumpărate medicamente din aceste zile. „Cele mai multe produse pe care le-am vândut în ultimele zile sunt cele pentru stomac”, a explicat Alexandra Iucu, farmacistă din Reşiţa.

Cumpătare
Medicii nu au avut de tratat niciun caz major de intoxicaţii

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite