Sârbul care alimenta zona Oraviţa-Moldova Nouă cu arme, droguri şi ţigări de contrabandă cere eliberarea condiţionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sârbul ajunge în faţa instanţei
Sârbul ajunge în faţa instanţei

Jozef Scop, bărbatul de 40 de ani considerat a fi unul din primii trei furnizori de produse de contrabandă de la graniţa româno-sârbă şi despre care se ştie că are legături strânse cu membrii grupării conduse de Marius Drăgan, interlopul care plănuia să-l bată pe procurorul Bucurică, a fost arestat pentru 15 zile.

Prins în flagrant, datorită informaţiilor furnizate de membrii grupării lui Drăgan, în timp ce încerca să introducă în ţară, peste frontieră, 1.000 de pachete de ţigări destinate contrabandei, sârbul Jozef Scop a fost arestat de Judecătoria Oraviţa pentru o perioadă de 25 de zile. Tribunalul Caraş-Severin i-a redus mandatul la numai 15 zile, dar interlopul sârb vrea să părăsească arestul cât mai repede. Astfel, el a formulat o cerere de liberare sub control judiciar, care va fi pusă în discuţie astăzi, de către judecătorii orăviţeni.


“Ca urmare a unei operaţiuni realizate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin cu sprijinul SRI, în noaptea de 8 spre 9 iunie, a fost reţinut unul din principalii furnizori de ţigări de contrabandă, arme şi droguri de pe frontiera româno-sârbă. Acesta, împreună cu alţi doi suspecţi, încercau să treacă fraudulos frontiera cu o cantitate de 200.000 de ţigarete. Persoana în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore, în sarcina sa reţinându-se infracţiunile de trecere frauduloasă a frontierei, contrabandă în formă calificată şi evaziune fiscală”, a declarat procurorul George Bucurică.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite