Reşiţa: Sârbii întind hore şi mese cu bucate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai interesante momente din programul artistic care va deschide mâine evenimentul este parada costumelor populare.

Zlata Pera s-a născut în localitatea Zlatiţa de pe Clisura Dunării. Chiar dacă a trăit toată viaţa ei pe meleaguri româneşti, toată familia ei respectă cu sfinţenie tradiţiile etniei.

„În zilele de sărbătoare sau la nunţi, botezuri şi alte evenimente la masă noi servim supa. Carnea fiartă din supă se serveşte ca felul doi cu diferite sosuri. Sosul acesta se face în feluri diferite, iar lângă acest fel de mâncare se servesc legumele, cartofii şi zarzavaturile. Tot acest platou se numeşte rifleiş. Ca un lucru deosebit la noi este hreanul fiert care se serveşte doar la sârbi“, a spus Pera.

Mâine vor fi prezentate cele mai recente publicaţii literare ale autorilor de origine sârbă după care, în centrul civic al municipiului Reşiţa, va fi prezentat portul popular tradiţional. Ziua de sărbătoare se va încheia mâine la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa. Muzica, dansurile şi costumele tradiţionale sârbeşti vor putea fi admirate de public începând cu ora 18.30.

Sârbii vor da mâine startul la petrecere printr-o întâlnire la sediul Uniunii Sârbilor din Reşiţa de la ora 14.00. Peste 2.000 de sârbi sunt aşteptaţi să participe la programele artistice organizate special pentru ei.

„Spectacolul de mâine este dedicat tuturor sârbilor din judeţ şi nu numai. La casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa va fi pus în scenă un program cultural artistic unde vor activa formaţii de muzică şi dansuri din Sânicolau Mare, Radimna şi Belobreşca“, a spus Simeon Uros, preşedintele Uniunii Sârbilor.

Programul manifestărilor

Ora 14.00 Întâlnire la sediul Uniunii Sârbilor (U.S.) Reşiţa- Str. Petru Maior nr. 20, scara 2, apartamenrul 2.
Ora 14.30 Sediul U.S. Reşiţa- Prezentarea celor mai recente publicaţii literare ale autorilor caraşenilor de origine sârbă.
Ora 17.00 Centrul civic Reşiţa- Parada a portului popular sârbesc
Ora 18.30 Casa de Cultură a Sindicatelor Reşiţa- Program cultural artistic cu participarea formaţiilor din: Sânicolau Mare, Radimna şi Belobreşca

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite