Săracii reșițeni rămân fără ajutor social dacă au datorii la bugetul local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali au aprobat hotărârea
Consilierii locali au aprobat hotărârea

Criza economică nu îi iartă nici pe cei care trăiesc din ajutorul social. Astfel, datoriile acumulate până în prezent din cauza neachitării chiriei sau a impozitelor poate fi recuperată prin reținerea sumelor din ajutorul social.

Consiliul Local Reșița a aprobat o hotărâre prin care beneficiarii de ajutor social nu mai sunt păsuiți în situația în care au acumulat datorii la bugetul local. „Importanţa practică a acestei hotărâri rezidă din faptul că beneficiarii de ajutor social vor fi obligaţi să achite către bugetul local datorii pe care aceştia le-au acumulat provenind din: chirii, amenzi, restanţe la încălzirea locuinţei. Aceste datorii se pot reţine din ajutorul social astfel încât să nu existe un prejudiciu adus bugetului local“, spune Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.
Chiar dacă Legea nr. 416/2001 a fost modificată şi completată de Legea nr. 276/2010 aceste prevederi referitoare la acordarea ajutorului social în natură se menţin.
În prezent, acordarea ajutorului social se va realiza de către Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale Caraş-Severin începând cu data de 1 ianuarie, însă plata efectivă a acestei prestaţii sociale, pentru luna ianuarie 2011, se va achita în luna februarie 2011.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite