Şanse mici pentru identificarea apelurilor false la numărul unic de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaful de la Raiffeisen a rămas nerezolvat
Jaful de la Raiffeisen a rămas nerezolvat

Un bărbat a sunat la finele săptămânii trecute, la 112, ca să anunţe că la o bancă din cartierul Govândari are loc un jaf armat. Forţele de ordine s-au mobilizat degeaba, pentru că au găsit linişte în zonă.

De teamă că au înţeles greşit sucursala la care a avut loc jaful, au verificat toate băncile din oraş. „Bărbatul a sunat din afara localităţii, de pe o cartelă. Şi-a dat nume fals, iar când am sunat înapoi pe numărul respectiv, nu a mai răspuns la telefon”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiştilor cărăşeni, Adriana Beţa. Până acum, nu a fost prins autorul apelului, dar el va trebui să plătească o amendă de 500 de lei şi toate cheltuielile cu deplasarea poliţiştilor.

Aceeaşi soartă ca şi jefuitorii băncii Raiffeisen
Faptul că hoţii care au comis jaful armat de la Banca Raiffeisen au scăpat nepedepsiţi îi îndeamnă la glume pe cetăţeni. Există posibilitatea ca şi soarta apelului fals la numărul unic de urgenţă 112 să fie aceeaşi ca cea a jefuitorilor: autorul să scape nepedepsit. Dacă bărbatul a aruncat cartela după ce a folosit-o, şansele ca poliţiştii să îl identifice sunt minime.
Singura modalitate prin care autorul unui apel fals dat de pe cartelă ar putea fi prins este să refolosească cartela, de pe care a dat anunţul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite