Eftimie Cătău este salvatorul de vieţi cu pensia tăiată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eftimie Cătău a ieşit azi în stradă alături de militarii nemulţumiţi de tăierea pensiilor. Cu rate la bancă şi multe datorii de plătit, militarii cărăşeni protestează astăzi împotriva măsurii de reducere a pensiilor. Eftimie Cătău are 61 de ani, iar 22 de ani a lucrat ca ofiţer la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

 Până în luna decembrie a avut o pensie de 2.840 de lei, iar în ianuarie, netul a ajuns la 2.315 de lei.

Bărbatul are o vechime de 22 de ani, la care se adaugă cei trei ani şi patru luni în care a urmat Şcoala de Ofiţeri „Nicolae Bălcescu“ din Sibiu, arma pompieri. „Am ales să merg la Ppompieri pentru că mi-a plăcut. Nu este o meserie uşoară şi tot timpul trebuie să fii în activitate, indiferent dacă sunt sărbători sau zile libere. Din cei 22 de ani, toţi sunt trecuţi la grupă specială“, a spus Eftimie Cătău. Bărbatul nici nu mai ştie la câte incendii a fost nevoit să intervină, dar nici numărul vieţilor salvate, pentru simplul fapt că meseria de pompier înseamnă mai mult decât atât.

„Tăierea pensiei m-a afectat ca pe fiecare om. Sunt o persoană care are un plan de venituri şi cheltuieli, rate la bancă şi toate acestea mi-au creat un stres în plus“, a mai spus Eftimie Cătău.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite