Salbă de medalii pentru luptătorii reşiţeni, la Campionatele Naţionale de seniori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivii secţiei de lupte de la Clubul Sportiv Municipal Reşiţa s-au întors de la Campionatele Naţionale rezervate seniorilor cu nu mai puţin de opt medalii şi numai accidentările lui Mihai Turculeanu, Sebastian Uţă şi Oliviei Neagu au făcut ca numărul să nu fie şi mai mare.

Şcoala reşiţeană de lupte şi-a îmbogăţit palmaresul cu un titlu naţional, două medalii de argint şi alte cinci de bronz după Campionatele Naţionale pentru seniori, competiţie ce s-a desfăşurat la Târgu Mureş. Două sute de sportivi, cei mai buni seniori ai României, au intrat pe saltea, dar aproape toţi luptătorii reşiţeni şi-au croit drum spre podium.


Diana Mudrag, revenită după o lungă perioadă în care a fost chinuită de mai multe accidentări, a câştigat titlul de campioană a României la categoria 72 de kilograme. Nicoleta Ciuhurezu şi Valentin Popescu, la 51, respectiv 60 de kilograme, au obţinut medaliile de argint, în timp ce, Alina Vuc (48 kg), Masoudeb Mattah (55 kg), Petronela Glinţa (59 kg), Roxana Năstruşnicu (63 kg) şi Andrei Franţ (84 kg) s-au mulţumit de această dată să urce doar pe treapta a treia a podiumului.


Se putea şi mai bine
Numărul medaliilor câştigate de sportivii de la CSM Reşiţa ar fi putut fi chiar mai mare dacă Olivia Neagu, Mihai Turculeanu şi Sebastian Uţă nu ar fi fost loviţi de ghinion. „Dacă nu apăreau aceste accidentări, cu siguranţă aveam acum mai multe medalii, dar e bine şi aşa pentru că a fost o competiţie foarte acerbă, cu o participare mai numeroasă faţă de alţi ani”, a declarat antrenorul emerit Adrian Dacica. „În comparaţie cu anul trecut, am obţinut o medalie în plus. Dacă ţinem cont şi de accidentările care au apărut în lot, puteam obţine mai mult de opt medalii. Opt medalii a mai obţinut doar Steaua Bucureşti şi, raportat la numărul total de medalii, opt înseamnă aproximativ 15 la sută din numărul total, ceea ce este foarte bine”, a declarat Rulasin Fîc, directorul CSM Reşiţa.”, a adăugat directorul CSM Reşiţa, Rusalin Fîc.


Diana, din nou numărul 1

Cea mai plăcută surpriză de la Târgu Mureş a furnizat-o Diana Mudrag, care şi-a recâştigat medalia de aur. „Medalia asta a confirmat valoarea pe care o are. A avut o perioadă cu ghinion în anii trecuţi, mai exact a fost accidentată timp de un an şi jumătate la genunchi, umăr şi gleznă. Acum e pe un drum ascendent, îi mai lipsesc doar competiţiile şi încrederea în sine. De Diana ne legăm şi cele mai mari speranţe cu privire la Jocurile Olimpice de la Londra. „Ne bucurăm că Diana a devenit din nou campioană naţională. Este singura medalie de aur obţinută de clubul nostru la aceste campionatele naţionale de seniori. Sperăm să confirme şi la Mondiale, şi la turneele de calificare şi să o vedem la Londra”, a spus şi Rusalin Fîc.
    Diana recunoaşte că se gândeşte la Londra. “Am revenit pe saltea după o accidentare destul de lungă. Am avut o perioadă mai grea, mi-am dorit foarte mult această medalie şi mă bucur că munca mea a dat roade. Promit că voi face totul pentru a ajunge la Olimpiadă. Sper să-mi permită şi sănătatea, să nu mai fiu lovită de ghinion, pentru că dorinţă şi putere de muncă este”, a mărturisit campioana României.

Probleme cu Olivia Neagu şi Mihai Turculeanu
Doi dintre cei mai buni sportivi ai clubului reşiţean sunt indisponibili în momentul de faţă, iar unul abia a revenit după o accidentare serioasă. „Sebastian Uţă abia a început pregătirea, a intrat pe saltea de două săptămâni şi nu este refăcut pe deplin. Şi-a revenit foarte repede după o operaţie de ligamente şi, după patru luni, este 90 la sută apt de antrenamente. Sperăm ca la Campionatele Europene şi Mondiale de juniori să ne aducă satisfacţie”, a declarat Dacica. Olivia Neagu a suferit o ruptură de ligamente şi trebuie operată. „Vrem să vedem dacă piciorul o va ţine la naţionalele de juniori şi să o forţăm puţin şi la europene. Mihai Turculeanu, care în urmă cu o săptămână şi-a fisurat câteva coaste, este şi el indisponibil pentru o vreme”, a adăugat antrenorul reşiţean.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite