Reşiţa: Sală de sport blocată în iţele retrocedărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Sală de sport blocată în iţele retrocedărilor
Reşiţa: Sală de sport blocată în iţele retrocedărilor

SC Turist Semenic a anunţat că deţine un teren de peste 3.500 de metri pătraţi, teren pe care ar fi trebuit să fie extinsă sala de sport.

Reabilitarea sălii de sport care aparţine Colegiului Banatului Montan (CBM) a început anul trecut. Banii necesari modernizării acestui amplasament au venit prin intermediul Consiliului Local Reşiţa, de la Ministerul Educaţiei. „Valoarea proiectului este de aproximativ două milioane de lei. Lucrările au început anul trecut în toamnă, însă au fost oprite în primăvara acestui an”, a spus Lenuţa Ciurel, directorul adjunct al CBM.

În momentul în care a fost demarat proiectul, Consiliul Local Reşiţa era ferm convins că este proprietarul terenului pe care se află liceul, cantina, internatul, şi curtea interioară, peste 14.000 de metri pătraţi. Cel puţin aşa demonstra extrasul de carte funciară de la acea vreme.

Surpriză ciudată


Surpriza a apărut de la SC Turist Semenic. Reprezentanţii firmei au prezentat un extras de carte funciară din care reiese că deţin suprafaţa de 3.336 metri pătraţi din curtea liceului.

„Intabularea s-a făcut ilegal. În anul 1995 a fost un proces  între Consiliul Local şi Turist Semenic, iar firma cerea dreptul de proprietate asupra acestui teren de peste 3.000 de metri pătraţi pe care era amplasată o clădire. Sentinţa a fost pronunţată în favoarea lor, cu menţiunea că Judecătoria Reşiţa a luat act de renunţarea reclamantei la capătul de cerere privind intabularea dreptului său de proprietate în cartea funciară. Terenul a rămas al consiliului”, a declarat directorul executiv al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Liviu Timofte. „Pot spune că nu este nimic ilegal în noul extras”, a spus directorul SC Turist Semenic, Maria Gorcun.

Directoarea liceului este surprinsă

„Am fost surprinşi că o societate cu care am colaborat nu ne-a anunţat  nimic. După ce a început construcţia, am primit o adresă prin care se spune că trebuie să plătim chirie pentru că macaraua este pe spaţiul lor. Când am demarat proiectul ştiam că Statul Român este proprietar”, a declarat Marina Spătaru, directorul Colegiului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite