Said Baaklini a scos documente din sediul firmei înainte de a fugi din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri libanez, judecat pentru că ar fi încercat să dea un tun de 60 de milioane de euro bugetului de stat după ce a perfectat afacerea dubioasă cu UCM Reşiţa, este acuzat de procurori că a încercat să şteargă urmele afacerilor murdare.

În faza de urmărire penală a inculpaţilor în dosarul motoarelor de 250 de milioane de euro, Said Baaklini a fost întrebat de către procurorii DNA dacă are cunoştinţă despre faptul că, în zilele de 26/27 noiembrie 2010 se încărcau într-o autoutilitară, în faţa sediul social al SC Libarom, lăzi cu documente din arhivele şi contabilitatea firmei al cărui administrator este. “Precizez că nu cunosc absolut nimic legat de această împrejurare”, a spus Baaklini.

Mai mult decât atât, acesta şi-a susţinut în continuare nevinovăţia. “În concluzie, arăt că nu am avut nicio intenţie de a frauda bugetul de stat al României cu vreo sumă de bani, nu am participat la nicio asociere de persoane având vreun astfel de scop, nu am înregistrat şi nu am dispus să se înregistreze în contabilitatea SC Libarom documente comerciale necorespunzătoare realităţii. Pe scurt, mă consider nevinovat de săvârşirea faptelor de care sunt acuzat”, a declarat omul de afaceri libanez în faţa procurorilor.


Potrivit organelor de cercetare penală, în noaptea de 27-28 noiembrie 2010, Baaklini a fugit din ţară pentru a se sustrage anchetei. “Prin urmare, pe numele acestuia, la cererea procurorilor DNA, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis un mandat de arestare naţional, precum şi un mandat de arestare european. În baza acestuia din urmă, inculpatul a fost prins de autorităţile bulgare în seara zilei de 28 noiembrie 2010”, se arată într-un comunicat al DNA.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite