SCANDAL: Ucemeriştii revin la grădiniţă. Cu executorul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii de la PP7 nu i-au sensibilizat pe şefii de la UCMR, care cer în continuare evacuarea imobilului. Negocierile dintre reprezentanţii Primăriei Reşiţa şi cei ai UCMR au fost sortite eşecului, astfel că preşcolarii se pregătesc să fie evacuaţi.   

Şefii companiei reşiţene nu vor nicicum să-şi diminueze pretenţiile financiare pentru închirierea imobilului în care funcţionează Grădiniţa cu propgram prelungit Nr.7 şi cer Primăriei să respecte ordinul de evacuare. Ieri, executorul judecătoresc a bătut la poarta grădiniţei prezentând mandatul de executare.

Reprezentanţii Primăriei Reşiţa, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Grădiniţei au reuşit să obţină o nouă rundă de negocieri cu conducerea UCMR chiar în prezenţa executorului. Nu s-a ajuns însă la niciun rezultat. UCMR a cerut să fie pusă în aplicare sentinţa judecătorească, iar executorul a spus că va reveni săptămâna viitoarea pentru a proceda la evacuarea imobilului. “UCMR îşi menţine poziţia, iar Primăria Reşiţa, datorită demersurilor făcute şi care sunt în curs, a refuzat să părăsească incinta.

Urmează să vedem ce se întâmplă săptămâna viitoare, când executorul va reveni. Poate că, între timp, se va găsi o soluţie în sensul compensării datoriilor UCMR”, a afirmat inspectorul şcolar general, Adrian Doxan.Legătura dintre datoriile UCMR-ului faţă de stat şi Grădiniţa PP7 o face viceprimarul Cristian Panfil. “UCMR a cerut  Consiliului Local să preia în administrare grădiniţa în contul datoriilor vechi. Practic, UCMR vroia să facă o compensare cu Ministerul Finanţelor, statul să preia grădiniţa şi să şteargă din datoriile UCMR.

Consiliul Local a fost de acord cu acest lucru şi aşteaptă acelaşi lucru şi de la minister. Ideal ar fi să fie grăbită compensarea datoriilor UCMR şi, atunci, noi am deveni proprietari, deci nu ar mai avea niciun efect sentinţa executorie”, a afirmat Panfil.În cazul în care nici această compensare nu va reuşi, soluţii prea multe nu sunt pentru cei peste 200 de copii ai acestei grădiniţe. “Pretenţiile UCMR-ului sunt mai mult decât exagerate, dar nici grădiniţa nouă pe care am început să o construim nu poate fi finalizată prea curând.

Am amenajat la fostul liceu “Alexandru Popp” câteva clase şi toalete”, susţine Adrian Doxan. “Sunt copiii foarte mulţi şi ar fi păcat să plecăm de aici. Nu depinde însă de noi, sunt probleme care ne depăşesc. Noi ne-am dori să rămânem aici şi sperăm ca UCMR să se gândească şi la aceşti copilaşi”, spune Rotaru Camelia, îngrijitoare.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite