S-au visat profesori, dar habar nu au să rezolve o ecuaţie de gradul doi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De învăţământul din Caraş-Severin este foarte posibil să se aleagă praful. Numărul locurilor la catedră scoase la concursul de titularizare 2010 a fost mai mare decât cel al candidaţilor, iar notele acestora au fost catastrofale.

Noile măsuri de criză îi determină pe cei mai mulţi dintre pe dascăli să aleagă drumul Occidentului. La catedrele şcolilor există riscul de a rămâne profesori care habar nu au cine a fost Nichita Stănescu, cum se rezolvă o ecuaţie de gradul doi sau care este formula chimică a apei. Rezultatele examenului de titularizare din acest an în judeţul Caraş-Severin sunt mai mult decât elocvente în acest sens.
    Inspectoratul Şcolar Judeţean a alcătuit o listă cu peste 1.000 de locuri care au fost scoase la concurs, dintre acestea doar 54 fiind titularizabile. Că a fi dascăl nu mai este nicio mândrie în ziua de astăzi o dovedeşte numărul mic al candidaţilor pentru un loc la catedră. Doar 864 de profesori s-au înscris la concursul de anul acesta, iar rezultatele demonstrează că mulţi dintre ei mai bine stăteau acasă. Nivelul de pregătire al multora dintre cei care se visează cadre didactice este îngrijorător de scăzut şi învăţământul cărăşean se îndreaptă în acest fel spre dezastru.

A predat anul şcolar trecut, iar acum a luat nota 1 la titularizare


Habarnişti la catedră
    Nu mai puţin de 171 de candidaţi nu au fost în stare să obţină nici măcar o notă de cinci. Ba, mai mult, doi dintre ei au obţinut performanţa de a fi notaţi cu 1. Este vorba de Maria Budu, din Reşiţa,  care a fost examinată în prelucrarea lemnului, şi Rusalin Girban, care a vizat un post la catedra de electrotehnică. Doar 182 dintre candidaţii care au susţinut examenul au obţinut note peste 7, în timp ce 399 de note au fost între 5 şi 7. De remarcat că a fost obţinută şi o notă de zece. „Notele reflectă cunoştinţele candidaţilor“, a tras concluzia Adrian Doxan, inspectorul şcolar general.
    Cei care au considerat comisia de corectare a lucrărilor ca fiind prea exigentă au avut posibilitatea de a depune contestaţii, astfel că, rezultatele finale vor fi afişate la data de 21 iulie. Repartizarea candidaţilor pe posturi se va face în şedinţe publice, în zilele de 22 şi 23 iulie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite